2012. február 13., hétfő

Valrhona Abinao

http://www.valrhona.com/
Az 1922-ben alapított Rhone-völgyi Valrhona az egyik legismertebb csokoládé-készítő cég a világon. Jó minőségű és nem túl drága csokoládé-alapanyagait számos csokoládé-készítő mester használja.

A 85 %-os afrikai Abinao intenzív kakaóillata azonnal érezhető kibontás után. Na, de várjunk még az illatokkal! A csomagolása a „Les Grands Crus” termőhely-sorozatnak megfelelő formát és színvilágot tükrözi. Ezúttal kölcsönvett képpel ékesítem a mondandóm, mert régen kóstoltam, így csak a leírás maradt utána.

A színe mélybarna, ahogy illik, felülete selymes. Illata eleinte virágos (ahogy a nagykönyvben meg van írva), majd a primer aromák után jönnek a finom és nemes pörkölési aromák (pörkölt magvak).

Jól roppan a szájban. A tanninok erőteljesek, mégsem bántóak. Kellemesen kesernyés, enyhén savanykás. Kevés gyümölcsösség, hosszan tartó zamatok jellemzik. A saját ajánlás szerint egy telt Cabernet sauvignon, vagy egy jó fűszeres Zinfandel tud igazán labdába rúgni mellette. Mi több borral is összekóstoltuk, s a Madeira bor volt a nyerő. 

Minőség: nagyon jó

Megvásárolható: Csokissimo és borszaküzletek
70 g/ 990 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése