2016. január 31., vasárnap

Fabric - Csokoládénet Viento Nr.1.

Figyelem! A Nr.1. csak egy általam rögtönzött elnevezés. Számomra ugyanis ez a tábla a legfinomabb a sorozatból. Valójában a Viento holmi bekategorizálásnál lényegesen több. A Fabric Manufaktúra és a Csokoládénet együttműködésének első gyümölcse. A közös munka eredményeként nemcsak egy új márkanév, hanem egy új terméksorozat is létrejött.

Alapanyagok, ízesítések tekintetében nagyon jól és tudatosan megkomponált táblás csokoládék sora indult ezzel a Viento (vagyis a szelek) útjára. Szó szerint is érthető ez, hiszen hazánk mellett más országokba is eljutottak már a sorozat tagjai. Egyelőre 3 tábla alkotja a „flottát”, de vélhetően a jövőben további tagokkal is bővül majd a keret.

A számomra Nr.1. tábla a 44 %-os madagaszkári tejcsokoládé karamellizált kakaóbabbal, mandulaolajjal.

A csomagolása formailag a korábbi táblákhoz hasonló, de motívumában már lényegesen különböző, a névhez illően a szelek szárnyán szabadon röppenő madarakkal díszített kívül-belül a csokoládé. Letisztultsága ellenére, vagy épp amiatt elbűvölő, különösen a tábla megjelenése.

Sima, selymes tapintású, kellően vékony csokoládé, szép középmély barna színnel. Illatában jól ötvöződik a karamellizálásból adódó pörkölési aroma és a tejcsokoládé finom karaktere.

Ízében kellemes lágyság, pörkölési jegyek és a mandulaolaj hosszantartó zamata az, ami magával ragadja a kóstolót. Az édessége éppen jó, kicsivel több már a harmónia rovására menne. A madagaszkári csokoládék különleges összhangját mintha patikai mérlegen próbálnák az összetevők tovább balanszírozni. A külön-külön is ízletes alkotók, optimális elegye ez a csokoládé.

A csokival kapcsolatos ízélményeinket tovább fokozhatjuk, ha egy korty extraktban gazdag fehérborral párosítjuk, mintahogy ezt tettük mi is kóstolónk során. A szigligeti Szatmári Pince unikális fajtájával, a Zeus szőlő (Ezerjó x Bouvier) virágos, fűszeres borával kortyolgatva egy csepp nyugalom „talált” ránk. Márcsak a békés pillanatokért is érdemes elidőzni a kettejük társaságában!

Minősége: kiemelkedő

Megvásárolható: Fabric, Csokoládénet
60 g/ 1500 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése