A jelenleg Jonathan Hart vezérletével működő céget 1911-ben
Sheffieldben alapította Joseph William Thornton. Ma már a cég (2015-ös
bekebelezését követően) a világ legnagyobb csokoládégyárának, az olasz
Ferreronak a fennhatósága alá tartozik.
A Thornton vállalat belga és svájci alapanyagokkal dolgozik,
amelyekből a legkülönbözőbb kiszerelésű bonbonokat, trüffeleket, csokikat
készítik és szállítják a mintegy 250 britt boltjukba.
Végigkóstolva az általuk forgalmazott bonbonok egy nagyobb „dózisát”
és néhány csokoládét azt a következtetést vontam le, hogy inkább ez utóbbiakban
jobbak. A bonbonok hordozták az „egykaptafás effektus” jegyeit, így azokra most
külön nem térnék ki. Gusztusosak, a csomagolásuk is nagyon profi, látszik, hogy
sokat költöttek a design-ra, lásd a középső válogatás is nagyon egyedi, de
ízben az édesség a meghatározó szinte mindegyik bonbon esetében.
A 70 %-os Ginger Dark Chocolate a bonbonok után igazi felüdülést jelentett számomra. A csomagolása mind kívül, mind belül természetesen kifogástalan. A belső fólia „Relax, Unwind, Enjoy” feliratai arra ösztökélik az embert, hogy vonuljon félre és csendes magányában majszolgassa a vastag tábla látványos kockáit.
Felülete nagyon selymes, színe halványan vöröses, középmély
barna. Illata intenzíven gyömbéres, a csoki kevésbé érződik. Ízében egy pillanatra teret kap az elején a csokoládé
kesernyéssége, a kakaó íze, de aztán helyét felváltja a kandírozott gyömbér
pikáns, csípős, jellegzetesen frissítő ízvilága. A magas kakaótartalom ellenére
édes ez a tábla is. A „gyömbérmorzsák” cukortartalma elég sok ahhoz, hogy az
összbenyomásban is az édesség legyen a második fő ízjegy a csípősség mellett.
Hosszú lecsengésű, de a csokiból csak a kakaóvajból fakadó
kis lágyság marad meg és a gyömbér az, ami az utóízben is átütő. Több csoki és
kevesebb gyömbér jobban kiemelte volna a tábla értékeit...
Minősége: jó (+)
Megvásárolható: Anglia
90 g/ 2,25 font
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése