2016. január 18., hétfő

Thorntons Ginger Dark Chocolate

A Thorntons márka itthon talán kevésbé cseng ismerősen, bár a Jócsoki-nál vannak tőlük is termékek.

A jelenleg Jonathan Hart vezérletével működő céget 1911-ben Sheffieldben alapította Joseph William Thornton. Ma már a cég (2015-ös bekebelezését követően) a világ legnagyobb csokoládégyárának, az olasz Ferreronak a fennhatósága alá tartozik.

A Thornton vállalat belga és svájci alapanyagokkal dolgozik, amelyekből a legkülönbözőbb kiszerelésű bonbonokat, trüffeleket, csokikat készítik és szállítják a mintegy 250 britt boltjukba.

Végigkóstolva az általuk forgalmazott bonbonok egy nagyobb „dózisát” és néhány csokoládét azt a következtetést vontam le, hogy inkább ez utóbbiakban jobbak. A bonbonok hordozták az „egykaptafás effektus” jegyeit, így azokra most külön nem térnék ki. Gusztusosak, a csomagolásuk is nagyon profi, látszik, hogy sokat költöttek a design-ra, lásd a középső válogatás is nagyon egyedi, de ízben az édesség a meghatározó szinte mindegyik bonbon esetében.

A 70 %-os Ginger Dark Chocolate a bonbonok után igazi felüdülést jelentett számomra. A csomagolása mind kívül, mind belül természetesen kifogástalan. A belső fólia „Relax, Unwind, Enjoy” feliratai arra ösztökélik az embert, hogy vonuljon félre és csendes magányában majszolgassa a vastag tábla látványos kockáit.

Felülete nagyon selymes, színe halványan vöröses, középmély barna. Illata intenzíven gyömbéres, a csoki kevésbé érződik. Ízében egy pillanatra teret kap az elején a csokoládé kesernyéssége, a kakaó íze, de aztán helyét felváltja a kandírozott gyömbér pikáns, csípős, jellegzetesen frissítő ízvilága. A magas kakaótartalom ellenére édes ez a tábla is. A „gyömbérmorzsák” cukortartalma elég sok ahhoz, hogy az összbenyomásban is az édesség legyen a második fő ízjegy a csípősség mellett.

Hosszú lecsengésű, de a csokiból csak a kakaóvajból fakadó kis lágyság marad meg és a gyömbér az, ami az utóízben is átütő. Több csoki és kevesebb gyömbér jobban kiemelte volna a tábla értékeit...

Minősége: jó (+)

Megvásárolható: Anglia
90 g/ 2,25 font

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése