Az osztrák Hauswirth Csokoládéműhely elődjét id. Franz
Hauswirth alapította 1949-ben, Bécsben. Akkor még elsősorban cukrászdaként
működött a hely, de rövid idő elteltével már csokoládéfigurákat is készítettek.
Aztán pár év múlva megfordult a helyzet és kezdtek alábbhagyni a
cukrásztermékek készítésével és inkább a csokoládéra álltak át.
Az 1960-as években már az eredeti műhely túl kicsinek
bizonyult, így átrakták székhelyüket a id. Franz Hauswirth szülőfalujába, a
burgenlandi Kittsee-be.
Miután fia, ifj. Franz Hauswirth átvette a cég irányítását a
Hauswirth üzem Ausztria legnagyobb csokitermék előállítói közé nőtte ki magát. Ma
már 120 alkalmazottja van és körülbelül 2.000 tonna kakaómasszából állítanak
elő éves szinten csokoládét. Ez tehát nem egy kis kézműves volumen, annyi
biztos!
Az egész mogyorós csokoládé vékony fóliás, egyszerű
csomagolása is arról tanúskodik, hogy a hétköznapokra és nem ünnepi alkalmakra
szánták. Nem akar senkit elbűvölni, így is van rendjén, tegye azt inkább a
belső!
Akkor lássuk is, hogy mit tud egy ilyen jellegű csoki!
Kicsit morzsás, de alapvetően szép fényes a felülete. Illatában finoman tejes.
Nehéz eltörni. Nem ad éles hangot inkább tompán roppan.
A mogyoró nincs megpirítva, így jobban jön a vegetális
jellege, de attól még finom. Kicsit lehetne azonban több is belőle, szó mi szó fukarkodtak
vele.
A 30 %-os tejcsokinak megfelelően tejes az íze a
csokoládénak. Lecsengése közepes hosszú, tejes és vaníliás.
Nem egy bonyolult csokoládé, de a tömegtermelésűek között
megállja a helyét.
Minősége: jó (+)
Megvásárolható: Hauswirth
80 g/ kb. 0,50 €
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése