A Café-Tasse egy belga
csokoládémárka. Egy bruxelles-i hagyományos, mégis nagyon, ahogy ők maguk fogalmaznak
„up-to-date” csokiműhely.
Bruxelles-nek számomra kivételes
varázsa van. Ahogy ez a csokimanufaktúra, úgy a város is egyszerre modern és
tradícionális. Amikor sétálgat az ember a főtéren, izgalmas pezsgés lengi
körül. A régen a céhesmesterek főtereként szolgáló városrész ma is nyüzsög, bár
inkább a turisták hadától.
Ugyanakkor, ha az EU Parlament
épületére, vagy az Atomiumra gondolok, sokkalta inkább egy mai kor városképe
jelenik meg előttem. Milyen büszkén is feszítettem egy fotó kedvéért az előbbi
előtt 2003-ban, amikor még nem voltunk EU-tagok! Pedig azért a gótikus
városnegyedek patinás épületei sokkal közelebb állnak a szívemhez.
Ami még érdekes emlék számomra,
hogy ebben a városban láttam életemben először „kétdimenziós” fákat. Én csak
így hívom a kilapított, a metszéssel egy síkba terelt furmányos kreációkat, amik
az ottani parkokban feszítenek.
Miközben írom ezt a bejegyzést épp
egy kis chillout zene szól a háttérben, nézegetem a Café Tasse weboldalát,
amelyből ugyanaz a letisztult szépség árad, mint az általam kóstolt csoki
csomagolásából és valahogy úgy érzem a zene és ez a csoki különös harmóniába
kerül egymással. Nagyon szép a „ruhája” ennek a csokinak.
A táblán a márkanév szintén
szépen díszlik a sorokon. Fényes, selymes tapintású, de csak alig roppan. Az
apró manduladarabkák rögtön szembetűnnek, merthogy az 57 %-os étcsokialapot
pirított mandulával ízesítették. Illatában is ez a meghatározó.
Ahogy várom, hogy elolvadjon az
első falatka, azt érzem, inkább kicsit ragadós lesz az állaga, mintsem, hogy
lágyan olvadozó. Az íze viszont finom, mézes, fahéjas benyomású és persze
mandulás. Sokkal gazdagabb ízben, mint az illatban. Az édessége nem ül rá a
csokoládé kakaós jegyeire. Kesernyéssége is csak cseppnyit érezhető.
Lecsengése meglepően hosszú,
újra felvillan a fahéj, de a végére már határozottan csak a mandula marad meg.
Minősége: nagyon jó
Megvásárolható: Endorfine Csokoládébolt
85 g/ 1390 Ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése