Pointe de Sel, egész pontosan
ezzel lesz teljes a csoki neve. Voltaképpen tehát sóskaramellel ízesített
tejcsokoládéról van itt kérem szó. Svájc egyik, ha nem a legnagyobb történelmi
múlttal bíró csokoládüzeméből származik ez a csinos tábla. Az 1800-as évek
elején Francois-Louis Cailler által alapított cég és márkanév kis kitérővel (néhány
évtizedig a Nestlé csoport égisze alatt futott, majd visszavásárolták) máig
megőrizte függetlenségét a svájci igencsak telített piacon.
A csoki egy manapság divatos ízesítéssel operál, a svájci
krémes tejcsoki sóskaramell-darabokkal sokak kedvence. A csomagolás is ehhez
mérten igényes. A meleg narancsos színek arany dombornyomásos betűkkel igazán
telitalálatot jelentenek. Ízléses, mondhatni vásárlásösztönző külső.
Belsőleg elemezgetve, a csoki formavilága nagyon tetszik.
Lévén, hogy soha nem láttam még ilyen megoldást, tetszetős és ötletes (ettől
persze lehet, hogy más csokiknál is van ilyen). Lényeg, a szépen hullámzó
„kockák”, ahogy megfogom és török belőlük, szinte idomulnak újjaimhoz. Felülete
fényes és sima, de amikor végighúzom a kezem rajta, kissé ragadósnak érzem. Nem
roppan, viszont cserébe nagyon olvadékony. Világosbarna színű. Mindösszesen 28
% kakaótartalmú, ezért adódik a világosság.
Illatában semmi flikk-flakk nincs, tejes és karamelles. Jó
tejcsokiízek jönnek ezután, meg a karamell (ahogy szétrágcsálom, közben eléggé
ragadóssá válik az egész), a legvégén érkezik meg egy finom sós érzet.
Szerencsére nem estek túlzásba a só tekintetében, így nem uralkodik el
mindenen. Olvadékonysága most is jellemző. Közepesen hosszú lecsengésű.
A tejcsoki része egyszerű, de jó. A karamell ragadós, de jó.
A só pont annyi, ami kell. Így azt mondhatjuk, egész jó ez a csoki.
Minősége: jó (+)
Megvásárolható: Cailler
100 g/ ??? (ajándék volt)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése