2013. március 16., szombat

FG Kézműves Csokoládé Madagaszkár


A nagymarosi FG Csokoládé Műhelyt ezen az oldalon nem is nagyon kell már bemutatni, hiszen többször is szerepelt a korábbi kóstolóinkban.

Területszelektált csokoládéik válogatott alapanyagokból, gondos kezek munkája által készülnek, úgy, hogy a lehető legjobban visszaadják a terület által a kakaóbaboknak és majdan a csokiládénak kölcsönzött aromákat.

Madagaszkár, ahonnan ez a csokoládé is származik (mármint a kakaóbabok termőhelye) nekem személy szerint az egyik kedvencem, mert egyszerre jellemzi a finoman édes, még sem tömény és az elegánsan savas karakter.

A Sambirano-völgy termette Criollo és Trinitario kakaóbabok felhasználásával készült 33%-os tejcsokoládéban azért várhatóan a cukor és a tej szerepe intenzíven érvényesül és adott esetben felül is írhatja a termőhely jellegzetességeit. Kíváncsian várom, hát milyen mértékben érvényesülnek ezek.

A papírdobozt és a benne lévő fóliát kibontva lassan surrannak kifelé az aromák. Kézbeveszem a csokoládét, hogy érezzem, mennyire olvadékony. Szerencsére nem folyik szét hamar az ujjaim között. Azért persze nem jó sokáig tapogatni. 
Melegséget árasztó, mély capuccinobarna színe tetszetős. Felülete sima. Törése tompa, törésvonala egyenletes. Illata dohányos, picit még fűszeres is.

A szájban nem túl olvadékony, lassan, kellemesen folyik szét, egyenletesen szabadulnak fel belőle a zamatok. Közepes teltség jellemzi, nem zsíros, nem nehézkes. Kevés sav is érződik benne és kicsit édeskés a közepe az íznek. Tejcsokis jellege a tejkaramellás zamatban jut érvényre. Közepesen hosszú lecsengésű. Halványan mézes felhanggal.

Kellemes tejcsokoládé, jó arányokkal és még a termőhely is érvényre jut benne. A termőhelyről itt további információk olvashatók.

Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: FG Kézműves Csokoládé
100 g/ 1690 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése