2012. május 21., hétfő

Pacari Esmeraldas

A Pacari egy családi tulajdonban lévő cég az Ecuadori Quitoban. A nevük, vagyis a „pacari” szó azt jelenti: természet, kecsua nyelven. A cég alapítóinak (Carla Barboto és Santiago Peralta) célja, hogy az elképzelhető legfinomabb ízt és textúrát állítsák elő, kézműves módon, kis tételekben, gondosan válogatott, természetes/organikus és 100% ecuadori összetevőkkel, így biztosítva a maximális aromát és gasztronómiai élményt.

A területszelektált csokoládé csomagolása dupla, a papír alatt egy fólia védi a selymes tapintású, egyszerű táblát, amelyen nincs nyomott minta. Kissé olvadékony, igaz a hőmérséklet a kóstoláskor egy árnyalattal melegebb volt az optimálisnál, de ez a kis eltérés nem indokolta volna az ilyen fokú olvadást. Töréskor nem roppant, de ezt nem is vártam tőle. Törési felszíne enyhén porózus, „trüffeles”.

Illata kissé poros, vaníliás és dohányos aromával, ami kellemes meglepetés, miután a csomagoláson olvasható összetevők között nem szerepelt a vanília.

Érdekességképpen itt jegyzem meg, hogy nem tartalmaz hozzáadott kakaóvajat sem, viszont finomítatlan nádcukrot igen, és nem szója- hanem napraforgólecitint használtak az emulgeáláshoz.

Ízében némi mézes és pirított magvas ízt is felfedezhetünk, lecsengése közepesen hosszú, íze és állaga nagyon finom, simogatóan selymes. A 60% kakaótartalomnak megfelelően nem túl keserű, nem igazán markáns, inkább simulékony, nőies csokoládé.

Minősége: kiemelkedő

Megvásárolható: Csokoládénet
50 g/ 1110 Ft
A terméket jellemezte: Noémi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése