2013. február 12., kedd

Harrer Centario Concha


Concha annyit tesz, hogy konsírozott. Vagyis ez a csokoládé az előző mintegy 40 órán át gyúrt változata. Az alapanyagok ebben az esetben is, mint a Crudo változatnál venezuelai, bolíviai, ecuadori termőhelyekről származó kakaóbabok.

A csomagolás szín-, formavilága az előzőekben jellemzettekhez hasonló, lásd tehát korábban. A tábla színe szép, meleg, mély barna, fényes, selymes tapintású. Elég keménynek tűnik, határozottan, de finoman roppan, egyenletes a törési felszíne. Enyhén olvadékony, a kezem melegétől hamar megolvadt.

Illata diszkrét, kicsit földes, kávés, de, ha várunk vele, akkor finom aszalt gyümölcsök is előjönnek benne, pl. szilva, meg egy kis törkölyösség, ami az ízében is megjelenik. Ezenkívül még finoman kesernyés, kakaós is az illata.

Íze nem túl édes, de keserűnek sem mondanám, harmonikus. Savai frissességet kölcsönöznek a csokoládénak. Leheletnyi bogyósgyümölcs talán ribizli, vagy áfonya savanykássága tűnik fel egy pillanatra.

A szájban krémesen, jó ütemben olvad szét, az állaga könnyed. Lecsengése közepesen hosszú, a végén kicsit csersavas, picit szárító.

Mint ahogy már korábbi kóstolóimból kiderül, én alapvetően a tejcsokikat kedvelem, de az ilyen finom, különleges étcsokoládék mindig megdobogtatják a szívemet, bátran ajánlom minden csokiimádónak, kezdő és haladó szinten egyaránt.

Minősége: nagyon jó (+)

Megvásárolható: Harrer Chocolat
50 g/ 990 Ft

A csokit jellemezte: Noémi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése