2012. április 17., kedd

Lindt Kirsch tejcsokoládé

Két amerikai, hat európai telephely, hat forgalmazó cég négy kontinensen. Ez a Lindt & Sprüngli piaci „mérlege”. A Lindt ismertsége azonban nemcsak a svájci tőzsdén nagy, hanem a fogyasztók körében is. Sikerük 1845 óta töretlen.

Nehéz is választani a palettájukból. Szerencsére nem kellett azon törnöm a fejem, hogy melyik táblát vegyem meg, mert ezt a csokit is ajándékba kaptam.

Annyira nem rajongok a pálinkával és különböző italokkal töltött csokoládékért, de, ha jó, akkor persze a tetszésemet nem rejtem véka alá.

A csomagolás detto, mint a mandulás-cseris Heidi, csak fordított színkombinációban. Ajándéknak látványban tökéletes.

Kibontva világosbarna, matt külső látszik, ha a bubik, avagy kapszulák csalogató látványán túljutottunk.
A kézben azonnal elolvad a csokoládé. Törjünk, aztán gyorsan harapjunk rá, lehetőleg egy egész bubira, mert, ha megfelezzük, kifolyik a lényeg! Halkan törik, de szép törésvonalat hagy maga után. Illatban finoman kakaós, tejes, karamellesen édeskés. A cseresznye párlat (azaz a német nyelvterületen Kirschwasser) aromái, amivel töltött a csoki, ekkor még megbújnak a zárt belsőben.

Amint ráharapunk a „lényegre” érződik a roppanós kéreg (cukorral és egyéb alkotókkal bevont a buborék belső felülete), majd elárasztja szánkat az édeskés zamatú párlat. Kóstoljuk meg a párlatot csoki nélkül! Vagyis igyuk ki a „kehelyből”, érdemes! Íze abszolút cseris, csak nagyon édes, nem is az alkohol, hanem inkább ez érződik elsősorban, majd a végén, hogy kicsit utópárlatos (kozmás) ízű ez a Kirschwasser. Kár! Az összhang egyébként nem rossz a csoki és a párlat között, ha kevesebb cukor lenne a csokiban, akkor közelítene a megfelelőhöz.

Érdekes, hogy a közepesen hosszú utóízben először a cseri majd a végén a csokoládé vajas jellege dominál.

Minősége: jó

Megvásárolható: Cora
100 g/ 600 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése