2012. április 6., péntek

Cachet Costa Rica

A Cachet egy márka, a készítője a Kim’s Chocolates egy belga nagyvállalat, amely potom 13-15000 tonna csokoládét állít elő évente. 1993-ban ez a cég volt az első csokoládégyár, amelyik ISO 9002-es minőségbiztosítási rendszerrel bírt. A csokoládéik nem tartalmaznak sem növényi zsírokat (kivéve persze a kakaóvajat), sem tartósító szereket, sem mesterséges ízfokozókat, aromákat, ja és GMO-mentesek.

Ez a 71 %-os területszelektált csokoládé kizárólag Trinitario (azaz a Criollo és a Forastero fajták keresztezésével létrehozott) kakaóbabból készült és a közép-amerikai Costa Ricából származik.

A csomagolása fekete alapon rózsaszín árnyalatú négyzettel és képeivel hívja fel a figyelmet magára. Feltűnő még, hogy egy „ Rainforest Alliance Certified” logóval is ellátott, ami arra utal, hogy a farm, ahol termelték ezt a csokit, a helyi ökoszisztémával egyensúlyban gazdálkodik. Emellett pedig a dolgozók számára megfelelő, biztonságos munkakörülményeket, oktatást biztosítanak. Hátra kukkantva, pedig azt látjuk, hogy nincs benne lecitin!

Ezek után aztán már főleg kíváncsi voltam erre a csokoládéra. Színe mély barna, felülete kicsit matt, de sima. Illata eleinte nehezen nyílik. Aztán macskamentás, füstös, fás, sonkás napraforgós, azaz pörkölési aromák érződnek erőteljesen.  Roppanása megfelelő. Lágy, de nem krémes. Íze is markáns: kávés és meglehetősen kesernyés. Nem komplex, nem hosszú. Bizony azt kell, hogy mondjam a Vanuatu sokkal jobb, na nem azért, mert az tejcsoki, hanem, mert összetettebb ízekkel bír.

Minősége: jó

Megvásárolható: Csokissimo
100 g/ 890 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése