2012. április 19., csütörtök

Gorenjka Mistica Narancsos étcsokoládé

A szlovéniai csokoládégyár mintegy 90 évi készíti desszertjeit. A táblás csokoládék repertoárja igen széles: Premium Selection (mogyorós, mandulás, rizses), Mistica Selection (narancsos, lime-os, áfonyás almás,) és a nemes étcsokoládék szerepelnek többek között a palettájukon.

A csomagolás inkább rusztikus, mintsem misztikus, de nem minden a külső. Lássuk, milyen a belső: ez a narancsos étcsokoládé a narancsdarabkákon túl, vaníliaaromát, és narancs aromát is tartalmaz a 70 % kakaótartalom mellett. Színében szép mély barna, amiben felsejlenek a kandírozott narancsdarabkák.

Illatában a narancson kívül nem érezhető más. Tapintása selymes, roppanása tompa. Íze gyorsan kibontakozik, rágáskor a narancsdarabkák szét-szétroppanak. Sajnálatos módon a narancs felülírja a csoki ízét, finom, de nincs harmóniában. Majd betolakodnak az édes ízek is a szájba és lassacskán teljesen át is veszik az uralmat. Egy kevés kellemes krémesség is megjelenik egy rövid ideig, de újra a cukor kerül előtérbe. A végén pedig egy egyszerű fanyarsággal zárul mindez.

Szeretem Szlovéniát, a szlovén embereket, de ez a csoki nem győzött meg. Persze azért nem adom fel, majd kóstolok még mást is tőlük.

Minőség: átlagos

Megvásárolható: Árkád Édesség
100 g/ 340 Ft

1 megjegyzés: