2012. március 13., kedd

NewTree Lavender Tranquility

Nyugalom, csend, derű. Ezt jelenti a csoki neve, melyet magunk is megtapasztalhatunk ennek a belga levendulás tejcsokoládénak a kóstolása után. A NewTree küldetése egyszerű és világos: megújítani a tradicionális belga csokoládét, úgy, hogy a csokoládé-készítés a természettel teljesen összhangban történjen. Csokoládéik ízvilága széles skálán mozog. Egyik ilyen különlegességük ez a „derűs” csokoládé, amelynek népszerűsítő gondolata: „Szieszta Provance illataival”.

A csomagolás elegánsan játékos, élénk színekben pompázik. A belső védőfólia kibontása után szemünk elé tárul a levélmintás tábla. Felszínén a kelleténél kissé több morzsalék található. Színe karamellás világosbarna. Töréskor nem roppan, de 33% kakaótartalomnál ez nem is várható el. A hőmérséklet emelkedésére érzékeny, nagyon gyorsan olvad mind a levegőn, mind pedig a szánkban. Illata intenzív, erőteljesen levendulás, kis mézes jegyekkel.

0,1 % levendula aromát tartalmaz, ami karakteresen érződik is, amint megkóstoljuk a csokoládét. A növény jellegzetes kesernyés íze mellett még erős tejes és enyhe citrusos bevillanásokat is felfedeztem. Ahogy tanulmányoztam a csomagolást, megtaláltam az összetevők sorában a levendulához hasonlóan nyugtató hatású lime virágjának kivonatát, így már érthető a citrusos érzet. Összességében egy kellemes, kicsit cukor-hangsúlyos, lecsengésében viszont rövid tejcsokoládé a Tranquility, de aki szereti az édes mégis kissé kesernyés, különleges ízeket, annak bátran ajánlom!

Minőség: nagyon jó

Megvásárolható: Csokoládénet
80 g/ 1170 Ft

A csokit jellemezte: Noémi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése