Mirco Della Vecchia többszörösen díjazott olasz mestercukrász Padernoban. 13 éves kora óta sertepertél cukrászműhelyekben. Mára azonban már nemcsak egy saját műhellyel büszkélkedhet, hanem azzal is, hogy sorra járulnak hozzá a lelkes követői egy-egy újabb és újabb franchise üzlet nyitásának lehetőségéért.
Én is épp egy ilyenbe toppantam be Riminiben. Ittam egy szuper forrócsokit és gondoltam, vásárolok is egy-két csokoládét. Íme az első értékelése.
Mielőtt kibontjuk ezt a csokoládét érdemes elidőzni a csomagolásánál. A logója egy nagyon fontos design eleme a megjelenésnek, hiszen magára a készítőre emlékeztet. Ötletes. A hátsó oldalon az összetevőkön túl látható, hogy Olaszország mely részén (Velence régióban) készült, milyen táplálkozási értékekkel, milyen profilanalízis (pókhálódiagrammon ábrázolva) pontokkal bír. 72 %-os fahéjas csokoládé. Glutén-, cukor-, GMO-mentes.
Az információáradat után bontsuk végre ki! A belső műanyag dobozból kivéve a csokilapokat egy közepesen intenzív, fahéjbarna, fényesnek nem igazán mondható csokoládé mutatkozik meg. Illatban nem tolakodó, inkább elegánsan diszkrét, viszont összetett: kenyérhéj, likőrösség, méhviasz járja át az orromat.
Eltörve halkan, tompán roppan. A szájban „rideg”. Nem olvad el, nem simul rá a nyelvére az embernek. Sőt, sajnos egy kis szemcsésséget is lehet érezni benne. Ízben a fahéjat hiába keresem. Érzek viszont helyette édesgyökeret és mentát. Totál „After Eight-érzést” keltő. Még a kesernyéssége is megvan hozzá. A savassága nem bántó. A fahéj leginkább csak az utóízében kerül előtérbe. Többet vártam.
Minőség: jó
Megvásárolható: Mirco Della Vecchia
100 g/ az árra már nem emlékszem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése