2012. március 23., péntek

Heidi Dark Intense

Heidi: 6 kontinens, 35 piac, 300 alkalmazott, Romániai központ. Röviden így foglalhatnánk össze ezt a kicsinek korántsem mondható márkát. Igen, márka. Tudatosan felépített, vevőcsalogató design és marketing jellemzi e céget. Elég csak a honlapjára kattintani és látható a kreativitás, a profizmus.

Ok, ez idáig rendben is van, de vajon mit tudnak felmutatni a csokik? Volt szerencsénk több tételt is kóstolni tőlük, így lassan összeáll a kép.

A „dark” csokik csomagolása nekem kevésbé tetszik, mert túl sötét, egybeolvad a csoki képe a háttérrel, a Grand’Or sorozat sokkal tetszetősebb (de erről még lesz szó), pedig szeretem a sötét színeket is, mert az általában eleganciát kölcsönöz a terméknek.

Kibontva a csokit javul a látványbeli megítélése, szép a virággal kontra névvel ellátott kockák megjelenése, bár kissé morzsalékos a felülete és nem a legfényesebb, de a tapintás már kellemesen selymes. Illata elvileg virágos és vaníliás. Jó, egy kis vanília átjön, de azon túl inkább intenzíven füstös, sőt még fás is, sem mint virágos. Emellett kávé, és füstölt hús is felsejlik. Ez utóbbi kissé meglepetésként ért.

Roppanása megfelelő. Ízben nagyon kesernyés, de hozzá lehet szokni. Sőt, néhány nap múlva újrakóstolva, mintha finomodnának a „cserei”. Nem túl olvadékony. Érdekes, hogy a cukor és a hozzáadott kakaópor miatt olyan, mintha mindez elfedné a nyelvet és egyben a többi ízérzetet is. Savai vannak, de nem durvák, viszont hosszan megmaradnak. Amikor jellemeztem a csokit, egyszerűen csak ennyit írtam az ízekhez: „nincs asszociáció”. Lehet, hogy velem van a baj, de nem sikerült a csokinak magával ragadnia. Kakaós-csokis, de semmi több.

Érdekes azonban az alábbi tanulmány is, javaslom mindenkinek elolvasni! Ebből ugyanis kiderül néhány meglepő információ egyes csokikról (bár, ha jól belegondolok, ma már semmin nem szabad meglepődni). Többek között olvasható itt az is, hogy ennek a csokinak a 75 %-os kakaótartalma valójában közel 15 %-kal elmarad a csomagoláson szereplő értéktől! A megítélésben nem befolyásolt ez a tény, inkább az összbenyomásra figyeltem.
Minőség: átlagos

Megvásárolható: G’Robi
80 g/ 420 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése