Portói csokoládé beszerző
körutam egy gyöngyszemét véltem a kezemben tartani, amikor el kezdtem a
csokoládét kibontani. A barokk kisváros Modica nyugalma járja át Simone Sabadí
csokoládékészítő és cukrászmester termékeit. A „slow living”-gondolat jegyében
készíti Szicíliában táblás prémium kategóriás csokoládéit, forró csokoládéit,
nápolyiait, cukorkáit és más egyéb desszertjeit. Sokat vártam tőle.
A Crude csokik raw (70, 80, 90,
100 %-os) sorozata olyan bio, vegán csokoládékat foglal magában, amelyek
feldolgozása a legminimálisabb módon történt. Erre figyelmeztet is a praktikus
csomagolás belső felirata: „Hey Dude, I’m crude!”
Azt hiszem, nem vettem elég
komolyan a csoki jelszavát, és én bíztam abban, hogy azért lesz benne valami lágyság-kedvesség,
annak ellenére, hogy sejtettem nagyon nem erről lesz szó.
Na, de ne szaladjunk ennyire
előre, kezdjük az illatával! Nagyon jó! Aszalt szilva és a kókuszvirágcukor
kergetőzik egymással, miközben a háttérben a mély ízű kakaó csak bölcsen
szemléli az eseményeket.
Megpróbálok törni belőle. Nos, a
problémák itt kezdődnek. Lehetetlen...na, jó, végül hosszas küzdelem után
sikerült. Ekkor kezdek el először aggódni. S az aggályom be is igazolódik. Rendben,
hogy nyers, rendben, hogy az értékes anyagok a kakaóból megfelelően átkerülnek
a csokiba is, de amikor nem tudom elrágni, akkor azért felmerül bennem a
kérdés, hogy tényleg egy élvezeti cikket rágcsálok-e?
Az, hogy szemcsés egyáltalán nem
zavar. Az íze is hasonló az illatához, bár kissé visszafogottabb. Amúgy lehet,
hogy jobb minősítést adnék neki, ha csak egy kicsivel is kellemesebb lenne a
fogyaszthatósága, de így most ez szigorúbb elbírálás alá esett. Valószínűleg
túl sokat is vártam tőle...
Minősége: jó
Megvásárolható: Portó
50 g/ 4 Euro
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése