2017. október 15., vasárnap

Harrer Black sesame

Fekete szezám, fehér csoki. Izgalmas kombó, nem mindennapi megjelenéssel. A csoki csomagolása a Harrer műhely bean-to-bar sorozatának megfelelő arculattal bír, hiszen ez is saját alapanyagból készült tábla. A csoki színvilága azonban merőben eltér minden konvencionális fehér csokoládétól, olyan mintha egy tál porcukrozott mákba kukkantanék bele, amikor rápillantok.
 
Először ezzel a csokival az International Chocolate Award kelet-európai versenyének zsűrijében találkoztam, akkor a színén túl, olvadékonysága és ízvilága is elbűvölt. S ez továbbra is így van.

Mind kézben, mind elrágcsálva nagyon olvadékony. Selymes a textúrája és egyben az íze is. Pici szemcséket éreztem benne, de azok nem voltak zavaróak. Illatában, ízében vajasság, vanília s a fekete szezám jellegzetes, karakteres aromája jelenik meg. A távol-keleten közkedvelt mag nagyon gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, különösen kálciumban bővelkedik. Ízét a kávéhoz, a kakaóhoz és a héjas gyümölcsökhöz hasonlítják. Engem ebben a táblában a dióra, a mogyoróra és a mákolajra emlékeztet leginkább.

A fehér csokoládé édességét jól ellensúlyozza a szezám és a kis hozzáadott tengeri só is. Úgy telt ízű, hogy közben mégsem tömény és egész hosszú a lecsengése.

Nem szeretem a fehér csokoládét, de ez bekerült az ebben a kategóriában számomra a legjobbak közé.

Minősége: Nagyon finom (+)

50 g/ 1600 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése