Fekete szezám, fehér csoki.
Izgalmas kombó, nem mindennapi megjelenéssel. A csoki csomagolása a Harrer
műhely bean-to-bar sorozatának megfelelő arculattal bír, hiszen ez is saját
alapanyagból készült tábla. A csoki színvilága azonban merőben eltér minden
konvencionális fehér csokoládétól, olyan mintha egy tál porcukrozott mákba
kukkantanék bele, amikor rápillantok.
Először ezzel a csokival az
International Chocolate Award kelet-európai versenyének zsűrijében találkoztam,
akkor a színén túl, olvadékonysága és ízvilága is elbűvölt. S ez továbbra is
így van.
Mind kézben, mind elrágcsálva
nagyon olvadékony. Selymes a textúrája és egyben az íze is. Pici szemcséket
éreztem benne, de azok nem voltak zavaróak. Illatában, ízében vajasság, vanília
s a fekete szezám jellegzetes, karakteres aromája jelenik meg. A távol-keleten
közkedvelt mag nagyon gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, különösen
kálciumban bővelkedik. Ízét a kávéhoz, a kakaóhoz és a héjas gyümölcsökhöz
hasonlítják. Engem ebben a táblában a dióra, a mogyoróra és a mákolajra
emlékeztet leginkább.
A fehér csokoládé édességét jól
ellensúlyozza a szezám és a kis hozzáadott tengeri só is. Úgy telt ízű, hogy
közben mégsem tömény és egész hosszú a lecsengése.
Nem szeretem a fehér csokoládét,
de ez bekerült az ebben a kategóriában számomra a legjobbak közé.
Minősége: Nagyon finom (+)
Megvásárolható: Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
50 g/ 1600 Ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése