2016. december 11., vasárnap

Lovechock Mylk Cranberry-Buchweizen

Lovechock sorozatunk következő tagja egy rendkívül izgalmas csokoládé. Neve kissé csalóka, mert annak ellenére, hogy abban Mylk olvasható, valójában nem tejcsokoládé. Ez ugyanis egy bio glutén-, tej-, szójamentes, vegán csoki.

A szépen mintázott, 70 %-os csokoládé színe kellemes őzbarna, fényes, jól láthatók benne a hajdina világos szemei. Tompán roppanó. Illatában mazsolás és mogyorós aromák tűnnek fel egy pillanatra, majd jön egy kis áfonya is. Utólag tudtam meg, hogy van benne mogyoró is, onnan ez az illat. S, ha már az összetevőknél járunk az előbbin, illetve a kakaómasszán, kakaóvajon, vörösáfonyán és hajdinán kívül, tartalmaz még kókuszvirágnektárt, almalevet, napraforgólecitint, Bourbon vaníliát, majomkenyér termésport (vagy más néven baobabot, ami antioxidánsokban, C-vitaminban, Ca-ban rendkívül gazdag), fahéjat, végül pedig tengeri sót. A sokféle összetevő ellenére sem túláradó az íze. Nagyon ügyesen összerakott tábla, amelyben egyik alkotó sem hangsúlyosabb a többinél.

Kézben és harapva belőle is jól érződik, hogy egészen olvadékony. Lágysága, selymessége kellemes, csupán a hajdinaszemcsék azok, amelyek roppannak fogaink között. Ízében némi vegetalitás, fahéjasság, gyümölcsösség érződik. Nyerscsokoládé, pörköletlen kakaóbabokból, kíméletesen őrölve, feldolgozva készült, még sem érezni rajta a kakaó kesernyésségéből szinte semmit. Sőt, annyira becsapós, hogy vakon kóstolva, valószínűleg simán rámondanánk, hogy tejcsokoládé. Bár a tej ízét nem érezni rajta, csak az állaga, krémessége az, amely annyira behízelgővé teszi, mintha tejcsoki lenne. Intenzitása, hosszúsága közepes.

Ez a csokoládé is kapott „kísérőként” egy kedves kis cédulát (bár ezzel az idézettel már találkoztunk más csokijukban is, azért érdemes megfogadnunk a tanácsát). Arra találunk utalást rajta, hogy minél többet adunk, annál többet kapunk. Hát, legyen így! Adjunk ebből a csokiból minél többet másoknak is, mert biztosan örülni fognak neki, akik kóstolják! Cserébe, ha mást nem, egy mosolyt biztosan kapunk érte!

Minősége: kiemelkedő

Megvásárolható: EndorFine
70 g/ 1650 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése