Loverdiana az első olyan olasz cég, amely nyers, vegán és
egyben biocsokoládét készít és forgalmaz. 2013-ban Rómában indult el a
vállalkozás, azzal a céllal, hogy nemcsak kiváló minőségű, hanem egyben
egészséges csokoládékat készít. Ezt azzal érik el, hogy a kakaóbabokat alacsony
hőmérsékleten fermentálják (40 fok alatt), nem pörkölik és nem is konsírozzák a
belőlük nyert kakaómasszát, megőrizve ezzel a csokoládé fontos vegyületeit.
A csomagolás is természtesen újrahasznosított papírból
készül, biológialag lebomló növényi eredetű festékkel írt betűkkel feliratozva.
(Apropó feliratok, arányuk szerintem túlontúl nagy már a csomagolás első
oldalán is, a lényeg elveszni látszik rajta.)
A sok felirat között szerepel az is, hogy organikus, vegán,
62 %-os kakaótartalmú, nemes Criollo kakaóbabokkal készült és 12 %-nyi málnával
ízesített ez a tábla.
Felülete szemcsés (egy nyers csokinak megfelelően),
középmélybarna színű. Illata kifejezetten finom. A csokoládé kakaós jellege
diszkréten keveredik a liofilizált málna intenzívebb aromájával.
A szájban is morzsás állományú. Ízében a csokoládéalap kitűnősége
csupán egy pillanatig érződik, aztán hirtelen átcsap a málna irgalmatlan (nincs
jobb szó erre) savasságába. Picit talán fás is az összhatás, de ez a kisebbik
gond, inkább a savak zavaróak igazán.
Lecsengésben is a málna marad meg hosszan, s nem a jó
minőségű csokoládé zamata. Kár érte, pedig a csoki önmagában finom lenne.
Minősége: jó
Megvásárolható: Olaszország
???/ 50 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése