2014. február 10., hétfő

Zotter Orangen Marzipan

Az eddigi Zotter-csokik közül ez a csomagolás ragadott meg leginkább. Tetszik, ahogy a rajtalévő emberkék több mindent szimbolizálnak. Vicces, ahogy a narancs és egyben yin yang fejű, adóvevős asztronauták sorjáznak rajta. Érdekes megközelítése ez egy bean-to-bar csokoládénak. Az ilyen kakaóbabtól a tábláig helyben készült csokoládékat inkább jellemzően elegáns külsővel szokták illetni. Zotteréknél viszont tipikusan ez a lazaság adja a csomagolás figyelem felkető mivoltját és nem a díszes uniformis.
A bio és fairtrade, 40 %-os tejcsokoládé tölteléke a szokott módon gazdag összetevőlistát vonultat fel. Csak, hogy néhányat említsünk közülük: citromkoncentrátum, vanília, só. A narancs pedig likőr, vérnarancs koncentrátum és -olaj formájában van jelen, a marcipán...na, az szimplán marcipán.

A külső csokikéreg vörösesbarna, picit matt, selymes tapintású, jól roppanó és olvadó. A töltelék a szokásos módon duci és tömény (egy réteg lekváros-kocsonyás és egy réteg marcipán váltja egymást benne).

Illata klasszikusan tejes és intenzíven narancsos. Íze is, bár ott a csokiból kevesebb érződik. Egyszerre édes és savas. Kavarognak-keverednek benne a vanília, a nari, a likőr és a marcipán ízei. Hosszúsága közepes inkább csak narancsos-citrusos.

Bonbonnak valahogy inkább el tudnám képzelni ezt az ízhatást. Pláne, hogy pár falat elég belőle, mert, ha túl sokat vágunk be egyszerre, akkor telít nagyon gyorsan.

Minősége: jó (+)

Megvásárolható: Zotter
70 g/ 3,35 €

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése