2014. február 14., péntek

Ritter Sport Whole Hazelnuts

Ha meghallom ezt a csokinevet, az mindig nosztalgiával tölt el. Kis koromban alig vártam, hogy valaki megajándékozzon a „deutschlandi” hozománnyal. Számomra ez volt „A” csoki. A csomagolása, a formája (amely akkoriban formabontó volt) mind elhitette velem, hogy valami különlegeset tartok általa a kezemben. Most ismét egy ajándék „ütötte a markomat”. Hosszú ideje nem ettem már, így jól esett, hogy megint kibonthatok egyet.
A nevét állítólag onnan kapta, hogy a Ritter Csokoládégyár egyik tulajdonosa (Clara Ritter) 1932-ben kitalálta, készítsen a cég olyan csokikat, amik egy sportzakó zsebében is elférnek, a nélkül, hogy eltörnének. A családi vállalkozás tagjai azonnal lecsaptak az ötletre és már indult is a „Quadrat”, azaz négyzet alakú csokik termelése és Ritter Sport néven történő forgalmazása.

Ez a tábla is egyike a jól ismert kollekciónak. Formája és megjelenése nem tér el a szokványostól. Nem is térhet, lévén, hogy 1960-ban a cég végleg áttért erre a külsőre.

A 30 %-os tejcsokoládé 23 % pirított mogyorót is tartalmaz. Ez aztán a nyerő kombináció, a gyerekek kedvence! Nem véletlen, hogy én is oda voltam érte.

Fényes, a kakaótartalomnak megfelelően világos, kicsit morzsás, nem ragadós felületű. A zömök táblából lepattintva egy kis kockát, intenzív tejes és mogyorós illat üti meg az orromat (mi más?). Ízben is hasonló élmények várnak, de a csokiból már kevesebb érződik. A mogyoró finom íze marad meg, de éppen csak egy rövid ideig, aztán tovaszáll az is. Elég édes az összhatás és még kicsit ragadós is, ahogy olvad szét a csokoládé.

Katarzist már nem okoz, de azért még mindig nem rossz. A mogyoró jó. A csoki minősége lehetne jobb is, sajnos ez a helyzet.

Minősége: jó

Megvásárolható: Csokifutár
100 g / ???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése