A Pelle-Molnár Manufaktúra Mediline (bionagykereskedés) számára készült Inuit-sorozatának egy újabb tőzegáfonyás különlegességét kóstoltuk meg. Ezúttal a fehér csokoládés változattal ismerkedtünk.
Az antioxidáns tulajdonságáért kedvelt, kanadai származású, kandírozott, aszalt tőzegáfonya mellett liofilizált tőzegáfonya port és egy kis rozmaringot is hintettek a csokoládéba.
A csomagolás a sorozat tagjainál hasonlóan alakul; szép, figyelemfelkeltő. Ha kibontjuk a dobozt, azonnal szembeötlik a csokoládé nem mindennapi, a vörös áfonya portól pirosas-rózsás színe. Fényes, nem ragadós a felülete. A hátoldalán mutatósak az áfonyaszemek, de a csoki színén nem folyt mindenhol az áfonya alá a csoki, így a képen láthatóan is kicsit hiányos a külsője. Talán érdemesebb lenne apróbb darabkákat tenni bele, hogy jobban befedje a csoki.
Illatában édeskés-vaníliás, savanykás-áfonyás aromák keverednek. Kóstolgatjuk az áfonyaszem nélküli és az áfonyás részeket is. Áfonyaszem nélkül a fehér csoki édessége eléggé intenzív, de ahogy ráharapunk a savas-fanyarkás áfonyára sokkal harmonikusabbá válik a csokoládé ízvilága. Ismételni tudom csak magam, hogy e tekintetben is jobb lenne, ha apróbb és többfelé elosztott áfonyadarabkák segítenék a fehér csokit egyensúlyban tartani. Azt viszont kiemelném, hogy izgalmas az áfonya-fehér csoki-rozmaring hármas együtteshatása.
Lecsengése az áfonya és rozmaring nászát egész sokáig emlékezetessé teszi szánkban. Picit több áfonyával talán még jobban elbűvölt volna bennünket.
Minősége: jó (+)
Megvásárolható: jócsoki.hu (Ráday utcai
Csokibolt)
80 g/ 1460 Ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése