2012. október 17., szerda

Lindt Creation Coconut Milk

A Lindt név az emberek többségénél a különleges minőség tudatával párosul, annak ellenére, hogy azért akárhogy is nézzük inkább tekintendő tömegtermelésű csokoládénak, mint kézműves terméknek. Ennek ellenére természetesen minden csokoládét a maga értékei alapján értékelünk és nem a szerint, hogy kézműves, vagy tömegtermelésű.

A csomagolás egyszerű, ízléses, szép, ezt nagyon tudja a cég. A csokoládékockákon a Lindt felirat és logó lenyomata látható. A felülete ragadós kissé és csak alig fényes. Törése tompa, de egy 30 %-os tejcsokoládétól nem várhatunk éles roppanást. A törésvonal felülete egyenetlen.

Illata édeskés, halványan kókuszos, ha behunyom a szemem, a kókuszos naptejet juttatja eszembe. A szájban nagyon olvadékony. A csokoládénak van egy kis „műanyagíze”, a kókuszreszelékes töltelék viszont finom (mondjuk engem a kókusszal könnyű levenni a lábamról, mert sajnos nagyon szeretem, még ha oly egészségtelen is). A cukor sok benne, ettől nagyon tömény, már egy-két kocka is telít. Feltapad a szájpadlásra. A csokinak van némi savas érzete is, de persze kesernyésséget nem érezni benne.

Lecsengése finom, közepesen hosszú. A „kevesebb több lenne”-elv itt is érvényesül. Ami jelen esetben annyit tesz, hogy kevesebb cukorral és több kakaóval, máris tovább élvezhető lenne ez a csokoládé.

Minősége: jó

Megvásárolható: Ázsia Center
150g/ 650 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése