2012. október 18., csütörtök

Choceur Noir 75

„Qualität aus Österreich”, azaz osztrák minőség a Choceurtől, amely nem más, mint az Aldi beszállítója. A Choceur palettáján fehér-, tej-, étcsokik, területszelektált csokik és tüffelek is találhatók.

Ez a 75 %-os étcsokoládé szép barna színű csomagolást kapott, egy zöld csíkkal és arany felirattal hangsúlyozva a termék minőségét. A márkaépítés nagyon is tudatos az Aldinál, hiszen például ennél a névnél is egy nemzetközi cég -az „equator”- segítségével folyik a termékfejlesztés.

A csokoládé azonos méretű kockáin a ferde csíkos mintázat mellett maga a név is szerepel. Felülete ugyan matt, de finoman selymes tapintású. Színe közepesen mély barna. Kicsit morzsás a hátoldala és a törésvonal mentén is.

Illatában és ízében is körbelengi az aromákat egy jól érezhető füstösség. E mellett azonban még pörkölt magvas jegyek is fel-felsejlenek benne. Íze, és különösen lecsengése kiegészül kellemes mézességgel.

Savai, csersavai közepesek, ahogy az olvadékonyság mértéke is. Utóíze nem hosszú, kár, hogy szárító hatású, illetve a savai is felerősödnek benne.

Egész jó kis csokoládé ez. Nem összetett, nem kiemelkedően különleges minőségű, inkább azt mondanám, hogy hozza a színvonalat.

Minősége: jó (+)

Megvásárolható: Aldi
100 g/ 400 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése