A dombóvári Gabriel Bonbon manufaktúra különlegessége, hogy
igen széles termékpalettával bír. Csokoládétermékeik közé tartoznak a Magyar
Rapszódia, a Sisi bonbonok, a szerelmesek desszertje, az Amore, a különböző
ízesítésű tábláscsokoládék, a termőhelyszelektált „Origin”-csokik és végül, de
nem utolsó sorban említhetjük az Őrangyalt, amely egy magas antioxidáns
tartalmú ún. Acticoa csokoládé.
E szortiment kakaótermőhelyeket bemutató sorozatából
választottam most egyet, amely Kuba ízvilágát hivatott bemutatni.
A fekete-fehér csomagoláson különböző nyelveken szerepel a
csokoládé neve, ami a kakaó sokszínűségére utal, hiszen nem mindegy honnan
származik, ki termelte, ki készítette a csokoládét. Ezentúl jól látható rajta a
kakaótartalom, ami az ideálisnak mondható 70 % (ekkora kakaótartalom mellett
lehet a legjobban kóstolni az egyes kakaók közti különbséget). A termőhely
zászlaja és neve pedig egyértelműsíti a vásárló számára, hogy honnan jött az
alapanyag. A készítő neve azonban nem látszik, meglepő módon, csak a hátoldalon,
illetve, ha a papírdobozt ölelő szalagot levesszük, akkor tűnik elő a
„márkanév”.
A csokoládé középmély színű, eléggé fényes, kicsit morzsás
felületű. Közepes az olvadékonysága, roppanása kevésbé intenzív. Illatában némi
fűszeresség érződik, akárcsak ízében. Fahéj, bors és kis gyümölcsös savasság
bizsergeti az ember nyelvét, amikor harap belőle egy falatot. Csersavai kevésbé
érezhetők. Kevésbé hosszú. Édeskés, dohányos, kesernyés finissel búcsúzik.
Jó csoki, de lehetne kidolgozottabb, kifinomultabb az
ízvilága...
Minősége: jó (+)
Megvásárolható: jocsoki.hu (Ráday úti Csokibolt)
40 g/ 670 Ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése