2015. május 31., vasárnap

Lauenstein Latte Sal

Ezt a csokit már vagy egy évvel ezelőtt kóstoltam, de még mindig a számban érzem az ízét. A német Lauenstein Confiserie a minőség elkötelezettje, ami ezen a táblán keresztül is tökéletesen átjött. Termékeik (trüffelek, pralinék és táblás csokoládék) kitűnő alapanyagok felhasználásával készülnek. Nem csoda, hogy nekem anno annyira bejött ez a tábla.

A Latte Sal elnevezés egy csipetnyi sóval meghintett (45%-os) tejcsokoládéra utal. E csoki elkészítéséhez is válogatott összetevőket használtak fel. Az egyik leghíresebb tengeri sótípust, az angliai Essexből származó Maldon sót szórták a saját blendcsokijukba, amely Arriba, Trinitarió és Rio Caribe (ez utóbbi egy Criollo-fajta) „házasításából” született. Ígéretesen hangzik, ugye?

A fényes, selymes, hátoldalán apró kakaóbabtörettel díszített tábla impozáns külsőt hordoz. Illata finoman karamelles, pörkölési jegyekkel bír. Ízében egyszerre jelenik meg a tejcsokoládé lágy, karamelles, virágos-édeskés íze, a töret markáns, kesernyés-savas karaktere. Tökéletes a harmónia kettejük között, s ezt a só pompásan koronázza meg.

Annak ellenére, hogy a töret roppan a fogam alatt, a csoki textúrája nagyon krémes, puha. Jól esik majszolgatni, pláne, hogy nagyon hosszan megmarad a szájban az íze.

Nem rajongok a sós ízzel megáldott csokikért, mert sokszor túlzásba viszik a só adagolását, de ennél a csokoládénál sikerült nagyon jól megtalálni az arányokat a tejcsoki a töret és a só között. Megéri az árát, az biztos!

Minősége: kiemelkedő

Megvásárolható: EndorFine Csokoládéüzlet
80 g/ 1770 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése