Avagy hogyan tegyünk rá még egy lapáttal, az egyébként is
elég magas kakaótartalmú és elég jó 66 %-os mexikói csokoládénkra? A Fabric új
táblás csokoládéja ötvözi a csokoládémassza értékeit a karamellizált kakaóbab
intenzitásával.
A Chiapas régióból származó kakaóalapanyaggal készült
(általunk is már kóstolt) igen finom csokoládét ezúttal néhány kakaótuille
társaságában kínálja a manufaktúra.
Régi alapanyag újra gondolva? Nem, ennél itt többről van szó
–új termék, új textúra, új ízek. A tudatos keresgélés után Viktória megtalálta az általa
kakaócsipkének nevezett „műhelytitkának” méltó párját. Olyan csokit keresett,
amely „elbírja” a fahéjas, karamellizált kakaóbabtöret határozott, édesen
kesernyésen-nagyon kakaós ízeinek súlyát. Súly ez bizony a javából, ha módunk van
megkóstolni a csipkét, megértjük, miért is írjuk ezt. Önmagában is egy
lenyűgöző termékről van szó, hátha még ezt kombináljuk is egy kiváló
csokoládéval...
Színek, fények, tapintás tekintetében korrekt. Roppanása
zene füleimnek. Illatában (nem meglepő módon) újra érezni a friss faforgácsot,
ám ezúttal a pörkölési jegyek kiegészültek a kakaóbabok karamellizált
aromáival. Mondhatni a tuile-darabkák cizellálták kicsit a mexikói csoki
szálegyenes illatát.
Rágcsálgatva jól esik hallani, ahogy ropognak a fogunk alatt
a csipkedarabkák. A csoki bársonyos tanninjainak síkjából kiemelkedő édesen-savasan-fahéjas
ropogtatnivalók folyamatosan változó ízképet mutatnak a kóstolás során.
Igyekszünk is minél alaposabban elmerülni az egyes ízrétegek között. Az utolsó
pillanatban észbe kapunk és el kezdünk foglalkozni a csoki lecsengésével is.
Jaj, a vége a legtökéletesebb, no nem azért mert végre elfogyott, hanem mert annyira
hosszan megmarad a selymesen-reggeli-fahéjas-habos-kakaóra emlékeztető,
behízelgő zamata a szájban, hogy szívesen újrakezdenénk a kóstolást.
Ja, (nem) mellesleg a londoni Csokoládé Akadémián bronzéremmel
méltatták ezt a csokit...nem véletlenül!
Minősége: egész jó (na, jó, nagyon jó!)
Megvásárolható: Fabric Csokoládé
70 g/ 1380
Ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése