Mielőtt a csokira térnék, kezdjük egy kis nevezéktannal! Açai,
avagy magyarul „acai bogyó” fontos összetevője a csokinak. Ez a gyümölcs az
egyik legjobb antioxidáns forrás a világon. Tele van vitaminokkal, ásványi
anyagokkal, aminosavakkal, omega zsírsavakkal és még teobromin is van benne,
akárcsak a kakaóban. (Az ún. szuperfoodnak számító termésről itt többet is lehet
olvasni: ).
Blueberry, azaz a fekete (vagy másnéven kék) áfonya alkotja
a másik meghatározó alkotóelemét a csokinak. Azt hiszem, az áfonya antioxidáns
hatását nem kell részletezni, de az talán kevésbé ismert tény, hogy állítólag a
memóriánkat is serkenti, ha gyakran fogyasztjuk.
Ez a csoki tehát nem szól másról, mint a MI egészségünkről
és akkor még a kakaó jótékony hatásairól nem is szóltunk, pedig ebben a
termékben az is izgalmas, hogy az eleve finomítatlan csokoládé alacsony
glikémiás indexű kókuszvirágcukorral készült.
Már a csomagolása is szívet melengető látványt nyújt.
Rózsaszínes-lilás árnyalatai a kékes mintázattal összhangban vannak.
Színe középmély barna, a 60 %-nak megfelelő. Nem roppan
túlzottan élénk hanggal, de nem is várjuk el egy nyerscsokitól, sokkal inkább a
finom aromákat.
Illata kellemesen gyümölcsös, picit fűszeres is. Ízében az acai
az elsődleges az áfonya csak másodhegedűsként érvényesül. Savai élénkek, de szelídek.
Kifejezetten jól eső, üdítő érzést, hatást keltenek. A fűszeresség
továbbgyűrűzik a hosszú lecsengésbe is. Nem tudom, miért a feketeerdő torta zamata
ugrott be ezekről a csokis-bogyós ízekről.
Amikor először kóstoltam a csokit, kicsit direktek voltak a
gyümölcsök, de, ha hagyjuk, hogy pár napot pihenjen a már nyitott
csomagolásában, akkor a csokoládé kellemes selymessége és kakaós jegyei sokkal
jobban tudják kísérni a gyümölcsöket ízlelőbimbóinkon, vagyis ekkor válik
tökéletessé az egyes ízek aránya.
Minősége: kiemelkedő
Megvásárolható: Rieni Biobolt
740 Ft/ 35 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése