2014. július 31., csütörtök

Bolka Bonbon Csokitábla kakaóbabdarabokkal

A XIII. kerületi kis bonbonműhely az apró csokidesszertek mellett táblás finomságokat, tortákat, sőt még, ahogy a szakmai elismeréseik is mutatják kiváló macaronokat egyaránt készít.

Szívesen megkóstolnánk a teljes palettát, de most elsőként egy 53 %-os étcsokoládét választottunk tőlük, amelyet kakaóbabtörettel tettek még intenzívebbé.

A csomagolás nem épp a legfigyelemfelkeltőbb, bizpnyára nem is ez volt a cél vele. A puritán megjelenést kedvelők számára viszont pont ilyen a megfelelő.

Mélybarna színű, sima felületű, kakaóbabtörettel bőségesen és elégségesen megszórt a tábla. Illata fanyar és talán kissé savas is, de mindenképpen mélyen kakaós. Töréskor tompán roppan, a töret viszont kellemesen ropogós.

Az alapcsokoládé ízvilága elég egyszerű, enyhén füstös, nem túl szofisztikált. A töret lényegesen javít az összbenyomáson. Együtt finomabb,igazán kakaós lesz a tábla. Kellemesen kesernyés ízt adnak a darabkák a csokoládénak.

A legvégén mutatja legjobb arcát, de nem azért, mert örülünk, hogy vége, hanem mert ténylegesen jó íz marad a szánkban nyomában. Kifejezetten étcsokisoknak ajánljuk.

Minősége:  jó (+)

Megvásárolható: jócsoki.hu (Ráday utcai Csokibolt)
1200 Ft/ 90 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése