2012. november 18., vasárnap

Fabric Arriba tejcsokoládé fahéjjal és puffasztott kölessel

A Fabric cég egy fiatal, kézműves csokoládé manufaktúra, amely 2010-ben jött létre. Táblás csokoládékat, bonbonokat és trüffeleket készítenek. A táblás csokoládéik termőhely szelektáltak, de nem önállóan, hanem egyéni ízesítéssel kerülnek forgalomba.

Erre a csokira merő véletlenségből bukkantam. Épp egy boros szaküzletet kerestem, amikor megpillantottam egy bolt kirakatában. A megjelenése azonnal felkeltette az érdeklődésemet.

Ízléses és egyedi csomagolású. A hajtogatott doboz színvilága és a rajta lévő díszszalag látványa az „igazi ajándék érzetét” keltette bennem.

Kibontva a csomagolást még egy meglepetés ért. A négyzet alakú tábla egyik oldalán a köles golyócskák világítanak át, a másik oldalán viszont egy szép csipkemotívum kelt újszerű, ötletes és megnyerő látványt.

A csokoládé világosbarna színe a 39 %-os arriba csokoládénak tökéletesen megfelel. Az arriba kakaó Ecuador egyik meghatározó kakaóbabfajtája.

Felülete egész fényes és sima. Roppanásról nem nagyon beszélhetünk ez esetben. Illatában természetesen a fahéj meghatározó, de némi tejszínesség és vanília is felsejlik benne.

Ízben kicsit sok a cukor, de ez nem meglepő. A virágmézes köles erre az érzetre rá is erősít. Finoman olvad szét a szájban. A fahéj íze jól kiegészíti a csokoládé és a köles mézességét. Sav és csersav nem érződik benne, ami megint csak érthető. Az utóízben érezhető szép florális jegyek jól elnyújtják a csoki lecsengését.

Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: Kézműves Csemegebolt
80 g/ 1380 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése