Az organikus kakaóbab-termesztő és csokoládékészítő, ecuadori Pacari cég területszelektált csokijai után most a „csúcsminőségű”, édesítetlen, 100 %-os Raw, azaz nyers csokoládé akadt a kezem, illetve a szám ügyébe. Az ecuadori (tree-to-bar, azaz saját termesztésű és készítésű) Arriba kakaóbabból készült laktóz és szójamentes csokoládé feldolgozása olyan kíméletesen, alacsony hőmérsékleten történt, amivel a lehető legmagasabb antioxidáns tartalmat tudják megőrizni a csokoládéban.
Külső csomagolásán a fekete szín dominál, férfias megjelenést kölcsönözve a praktikus, szinte a zsebünkben is elférő dobozkán. Belül az acélos színű fólián mindenféle leírás látható a csokoládéról, ötletes megoldás és egyedi.
A csokoládé felülete kicsit mintha poros lenne, selymes, de inkább matt, mint fényes. A színmélysége pedig inkább egy 70 %-os csokoládéra emlékeztetően sötétbarna.
Illata vegetális, pörkölt magvas, zöldteás, dohányos a legvégén pedig fűszerpaprikás. Ahogy nyílik, úgy finomodik. Szépen törik, de nem roppan élesen.
Ízében kesernyésség és savanykás ízek dominálnak. Napraforgómagra emlékeztető vegetalitás és ismételt fűszeresség érződik benne. Eléggé feltapad a szájpadlásra. Lecsengésében a csersavak és savak maradnak meg.
Ezt a csokit nem lehet egyszerre elfogyasztani, várni kell vele. Mindig csak egy-két kockát szabad ízlelgetni. Ahogy az ember hozzászokik a magas kakaótartalomhoz, úgy tanulja meg értékelni ezt a csokoládét.
Minősége: jó (+)
Megvásárolható: Csokoládénet
50 g/ 1730 Ft
50 g/ 1730 Ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése