2012. július 3., kedd

Lindt Passion Caramel & Fleur de Sel

A Lindt cég csokoládéit különböző kategóriákba soroltan mutatja be a fogyasztóinak, a svájci klasszikusoktól az Excellence-ig. A Passion Chocolat, amibe ez a tábla is tartozik a gourmet-kat igyekszik megcélozni. Két típus tartozik egyelőre ide, a fent említett caramelles-sós és a narancsos-pisztáciás.

A csomagolás kétségkívül szemet gyönyörködtető. Nagyon jól összeválogatott meleg színkombinációk (narancsos rézvörös-barna) teszik letisztulttá a külcsínt. A „betekintő” ablak pedig igazán vonzóvá teszi a csokoládét.

Kibontva sima felületű a tábla, kicsit matt a megjelenése, világos barna színű. Illata vaníliás, pedig elvileg nincs benne hozzáadott vanília. Emellett még kakaó és némi vegetalitás is felsejlik benne.

Ízében is vegetális kicsit, aztán jön a tejkaramella is. Látszólag kétféle karamellel bír, bár a leírásban ez nincs feltűntetve. Pedig ízben is átjön ez, mert az egyik inkább tejes, a másik meg kesernyés ízű. A lecsengés kicsit szirupos. A tengeri só íze folyamatosan jön elő, szépen finoman adagolja a szánkba a csokoládé. Időnként pedig az „instant” forró csokoládé íze érezhető benne. Savasság és a csokiból eredő kesernyésség nem tapasztalható.

Az összetevőket illetően a cukor áll az élen. 49 % kakaótartalom mellett kakaóvajat, fölözött tejet, soya és repcelecitint tartalmaz (ez utóbbit elég ritkán lehet látni csokoládékban) még az előbbieken túl.
Érdekes ötlet, én nem rajongok annyira a karamellért, de ez a recept egész jónak bizonyul.

Minősége: nagyon jó (ár-érték arányban mindenképp)

Megvásárolható: Ázsia Center
97 g/ 510 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése