2012. január 26., csütörtök

Szántó Tibor Madagascar

Szántó Tibor az egyik legtehetségesebb magyar csokoládé készítő, aki bonbonjait és csokoládéit teljes ízharmóniában készíti el. Figyelembe veszi a csokoládé származásából adódó karakterét és a hozzá legjobban illeszkedő „töltelék” ízjegyeit is. Így született meg ennek a csokoládénak is a gondolata, koncepciója.

Forastero kakaóból készült 67 % Narancsos, pisztáciás csokoládé. Fahéjbarna, területszelektált. A madagaszkári csokoládékra jellemző citrusos, pörkölt magvakra jellemző illatok, ízek ebben a táblában is visszaköszönnek.

A készítő által a csokira hintett brontei (szicíliai) pisztácia és kandírozott narancshéj tökéletes választás, hiszen jól kiemeli a csokoládé karakterét. Ha olyan részt kóstolunk belőle, amiben önállóan tudjuk értékelni a csokoládét, akkor kesernyésség egyáltalán nem, inkább egy kis (szintén a területre jellemző) kellemesen savanykás íz érezhető benne, a könnyed krémességen túl.

Ha a kakaó ízei egy kicsit jobban és hosszabban érvényesülnének a kiegészítők mellett, akkor lenne csak igazán tökéletes az élmény.

A termőhelyről itt további információk olvashatók.

Minőség: kiemelkedő!

Megvásárolható: Szántó Tibor Kézműves Csokoládéi
70 g/ 1500 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése