2012. január 29., vasárnap

FG Kézműves Csokoládé Mexikói

A 66 %-os csokoládé ízléses, natúr csomagolása Quetzalcoatl, azték istenség képével parancsol tekintélyt magának. A záró csomagolást kis küzdelem után kibontva igényes megjelenési forma tárul elém. A kakaóbabokkal díszített, hosszúkás tábla az előbbieknek megfelelő eleganciát sugall. Színe mély barna, alig fényes. Tapintása selymes. Kézben olvadékony, nem roppan, de szépen törik.

Illata folyton változik. Ahogy nyílik, egyre gazdagabb. Intenzív kakaóillattal mutatkozik be, majd pörkölt kávébab, vegetalitás, ásványos porosság, kis pipadohány, legvégül pedig a legszebb, a konyakos meggy bűvöl el. Íze is intenzíven kakaós, az előbbiek kiegészülnek méhviasszal, „téglássággal”, fás jegyekkel. Savassága határozott, de a cukor miatt nem élénk (kell is ennyi). A csersavat inkább csak utóízében érezni.

Összességében szó szerint mély benyomást tett rám ez a csoki. Robosztus, tömény ugyanakkor olvadékony. Feltapad a nyelvre, mint egy villányi vörös. Igazi férfias csokoládé. Egy-két kocka elég belőle, mert nemcsak telt, de telít is.

Minőség: nagyon jó

Megvásárolható: vinoWonka Csokoládé és Borbár
100 g/1350 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése