Észak-Kaliforniában két srác, Adam Dick és Dustin Taylor egyszer
csak gondolt egy nagyot és kétkezi munkásból bean-to-bar csokikészítővé avanzsált
bútor- és hajókészítőből.
Csokoládéikat teljesen minimál adalékanyaggal, de maximális
minőséggel készítik. Az organikus kakaón és nádcukron kívül semmi mást nem adnak
hozzá, még kakaóvajat sem. Többek között Guatemala, Belize, Madagaszkár és
Vietnám fine flavour kakaóbabjaival dolgoznak.
Ez a szép vörösbarna, 72 %-os tábla Belize déli részéről származik,
a Toledo körzetből, helyi maya termelők ültetvényeiről. Belize kezd az egyik kedvenc
termőhelyemmé válni. Amiket kóstoltam idáig innen, mindig nagyon finom volt.
Így nagy várakozással nyitottam fel ezt a táblát is, különösen annak tükrében,
hogy már elég szép kis díjarzenállal bír. Good food elismerésben részesült
illetve Academy of Chocolate és International Chocolate Award bronzérmes.
A táblák naturális jellegű csomagolásuk is a korábbi
kézműves munkájukra utal megjelenésében, a hajóépítős motivumával. Selymes
tapintású. Szépen kimunkált mintájú, elegáns, vékony tábla, tökéletes törésvonallal,
roppanással. Illatában dohány, aszalt szilva és kakaósság érződik. Ízben méhviasz,
gyümölcsösség, cseresznye jelenik meg, ami kiegészül némi virágos-mézes, pirított
magvas jeggyel.
Jó savak jellemzik és nagyon finom cseranyagok. Állagra picit ragadós az
elején, de utána jól olvad.
Nagyon hosszú, nagyon gazdag lecsengésű. Nem csalódtam
benne!
Minősége: kiemelkedő
Megvásárolható: Dick.Taylor, Kalifornia
57 g/ 8,50 $
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése