Pénzes Kata már régóta
készít kézműves bonbonokat. Munkája során nyitott az újdonságokra is, így
igyekszik palettáját folyamatosan bővíteni, új ízekkel szélesíteni.
Egy kóstoló során szemezgettem
kicsit a népes bonbonjainak táborából.
Gyömbérkosár: a
négyszögletes tejcsokoládé kéreg, vagy kosárka belsejében kandírozott gyömbérdarabokkal
ízesített fehércsokoládé töltelék található. Kellemes, jó arányú bonbon,
intenzív, illatos és nem túl édes.
Málnás bonbon: az
étcsokoládéburok belsejében egy málnás gyümölcspép rejlik, liofilizált málnával
megbolondítva. Édes-savanykás és egyszerre picit kesernyés érzetű. A málna
szeretők kedvéért kellően határozott benne a málna íze (én sajnos kevésbé
rajongok e gyümölcs csokoládés verziójáért.)
Lime-os mentás bonbon: a
roppanós étcsokoládé lágy krémet rejt. A menta a domináns benne, de a lime
frissítő íze is jól érződik a krémben, egészen hosszú lecsengésű.
Étcsokis bonbon: A 80 %-os
étcsokoládé bonbon kakaóbab törettel készült. Jól esik szétrágni a töretet, jó
ízű, jól roppanó. Állagok játéka ez a bonbon, hiszen a ropanósság váltakozik a
lágy krém olvadós jellegével. Hosszan, mélyen kakaós.
Vörösboros bonbon: a saját
ajánlásuk szerint a „meghitt pillanatokra” szánt desszert ez. Jó arányú a
vörösbor használata. Szép a vöröses színe, a csoki kérge. Jó ízű az étcsoki a „titkos”
vörösbor alkotóval.
Yuzu bonbon: A végére
hagytam a japáncitromos csemegét, amely az egyik kedvencem volt a kóstolgatás
során. Az olvadó töltelék kakaós ízét gyorsan felváltja ennek a Kelet-Ázsiából
származó különleges citrusfélének a vegetális-citromfüves, citrusos-gyümölcsös,
aromás íze, amely sokáig kényezteti e bonbon kóstolóját. Izgalmas újdonság, melynek
íze sokáig megmarad az ember emlékezetében.
Most ennyire jutott időm,
de, ha legközelebb találkozom Katával, folytatom tovább a kóstolgatást, hiszen
azt sosem lehet megunni...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése