2014. november 17., hétfő

Fabric Fehércsokoládé citrommal fahéjjal

Nem szeretem a fehércsokit. Ennek ellenére azért persze mindig megkóstolom a „fehéreket” is, mert ki tudja, milyen kincset rejt éppen az adott dobozka. Már több ízben (mindkét értelemben) is sikerült rátalálnom olyanokra, amik kifejezetten finomnak bizonyultak. Ami az eddigi tapasztalataim alapján egyértelműen megállapítható, hogy a fahéj nagyon jól passzol a fehércsokihoz, de persze önmagában ez nem elég, kell, hogy az alapanyag is jó minőségű legyen.

Ez a termék a relatíve magas tejtartalmú ún. Velvet White fehércsokoládé alappal készült. A különlegessége pedig az, hogy az ünnepi fűszerünk, a fahéj mellett még citrommal is megbolondították a Fabric műhely szorgos kezei. Hm, és milyen jól tették!

A fahéjtól halvány barna külsőt öltött „csipketábla”, ahogy előbújik az (új küllemű) csomagolásából azonnal levesz a lábamról. A citrom illata szinte láthatóan hömpölyög kifelé a tasakból. A fahéj és a tejesség csak ezután próbál teret nyerni magának.

Nem olyan olvadékony, mint egy átlagos fehércsoki, ami ezúttal előnyt jelent. Érdekes, hogy a szájban először az előbbi másodhegedűst a tejességet lehet érezni, aztán jön a citrus és csak harmadsorban a fahéj.

A legvége viszont kimondottan jól esően és nagyon hosszan fahéjas. A fehércsokikra jellemző émelygős édességnek nyoma sincs. Persze azért érződik egy kis töménység ennél a csokinál is, de, ha például egy illatos fehér bort kortyolgatunk hozzá, akkor egy szempillantás alatt elfogy az egész tábla, anélkül, hogy úgy érzenénk eltelített bennünket. Borokkal, pezsgőkkel nagyon kellemes összhatást mutat, de önmagában is az egyik legjobb fehércsoki, amit az utóbbi időben kóstoltam.

Minősége: kiemelkedő

Megvásárolható: Fabric Csokoládé
85 g/ 1380 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése