2012. április 1., vasárnap

Keserédes Dominikai étcsokoládé

Csokoládé szívvel, kézzel…frappáns mottó. Érződik ez a hozzáállás a csokoládékon is, amelyeket Wagner Bea 2007 óta készít. Táblás csokoládéi a hagyományos mogyorós, mandulás ízek mellett a termőhely-szelektáltakat is felvonultatják, így például grenadai, nyugat-afrikai és jelen esetben dominikai területekről.

A csomagolás egyszerű, egy postán érkezett csomag formáját ölti magára. A csokoládé a 70 %-os kakaótartalmonak megfelelően sötétbarna, bár kissé matt színű. Törése megfelelően roppanós. Illata összetett, kellemes. Füst, grapefruit és vegetalitás érződik benne.

A szánkba véve nem a legolvadékonyabb érzetet kelt, de azért nem rossz az állaga. Nem szemcsés. Nem túl intenzív zamatokkal bír, de, ha kellő időt szánunk rá, akkor azért előbukkan a kakaó finomsága, a vanília, némi kesernye és sav. Utóíze pedig ismét kis füstösséggel zárul.

Mindent összevetve a színe lehetne fényesebb, az íze intenzívebb, de ez a csoki nem akar több lenni, mint, ami. Így jó.

Minősége: nagyon jó

75 g/ 930 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése