2016. február 13., szombat

Chocolate Orgánico Zöld ánizsos csokoládé

A csoki nevével fémjelzett, 2004-ben indult spanyolországi kézműves manufaktúra elkötelezett híve az organikus termesztésnek. Ez csoki és más alapanyagok tekintetében is jellemző rájuk. A köztudottan finom, aromás dominikai, Trinitario kakaófajtával készülnek a csokoládéik. Eddig én csak ezt az egy csokoládét kóstoltam tőlük, de ez is mutatja igényességüket.

Egyszerű, praktikus a csomagolása. Tréfásan szerepelnek rajta a csokoládé betűi. Színe a beltartalomra, vagyis a zöld ánizsra utal. A tábla fényes, középmély barna (56%-os kakaótartalomnak megfelelő) olvadó, egyedi módon kockázott, logózott. Ez a formavilág nagyon tetszik. Roppanása kissé tompa.

Illata mélyen kakaós, kicsit ánizsos. Textúrája lágy, szintén jól olvadó. Az ánizs egyáltalán nem uralkodik el a karakteres csokin. Nagyon jól érezhető finom kesernyéje, kakaós aromái. Finom savak és kellemes csersavasság jellemzi, ami leginkább a végén jön.

Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: Csokoládénet
70 g/ 1185 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése