2016. február 29., hétfő

Dolfin Chocolat noir Fleur D’Oranger

Folytassuk akkor a Dolfinokkal! A virágos sorozat, azaz a Parfums d’Eden egy tagja következik. Ha alkalmam nyílik rá, biztosan megkóstolom majd a verbénásat, a rózsásat és az ibolyásat is, amik ezt a nagyon szép sort alkotják. Most azonban maradjunk ennél a csokinál!

A csomagolása nagyon elegáns, ahogy a virág elmosódó képe a sárga háttérrel jó összhangban van. A tábla azonban már korántsem olyan tetszetős. Matt, szürkésbarnás és morzsás a felülete. Tompán roppan. Kevésbé olvadékony.

Illata benne van a 10 legjobb csokiillatban, amit eddig kóstoltam, az tuti. Nagyon kellemes a senchás (mint kiderült zöld teával is gazdagított, bár a típusa nincs feltüntetve), narancsvirágos illata. Fleur D’Oranger elnevezése narancsvirág-tartalmáról már inkább árulkodik. Nagyon szép illata van, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy, ha vakon szagolnám, csokit kevésbé mondanék rá, inkább egy finom parfümösséget (ez meg nem véletlenül a sorozat neve!).

Megkóstolva már kicsit jobban olvad. 60%-os egyébként a kakaótartalma, ez ízben határozottabban érződik. Kicsi kesernyésség formájában, illetve akkor amikor ráharapunk az első falatra. Rögtön a csoki pörkölési jegyei válnak dominánssá. Majd a „teaszemcséknek” is köszönhetően jól érezhető zöld tea következik. A narancsvirág inkább csak be-bevillan és akkor is a savai azok, amik emlékeztetnek rá. A tábla édessége elég intenzív, ami talán a cukor mellett fenti összetevőiből is adódik.

Jó csokoládé, de nem teljes a harmónia ízben, így nem tudom tökéletesre értékelni. Kicsit több narancsvirágos íz és kevesebb édesség csillogóbbá tenné, így az illat által keltett hatalmas elvárástól egy icipicit elmaradt az íze, ami a szájban is elég gyorsan elillant. Valahol a jó és a nagyon jó között van igazándiból, de az illata és a csomagolása meggyőzött.

Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: Második Belga Praliné Kft.
30 g/ ??? (ajándék, így az árát nem tudom)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése