2016. december 3., szombat

BerryBon

Áth-Horváth Zsóka csokoládé-szakértő, az International Chocolate Awards zsűri tagja a Tour de Zsokolat megálmodója és vezetője. Munkája során jobbnál jobb manufaktúrákba látogat és kísér el lelkes csokoládérajongókat, kíváncsi turistákat. Ám nemcsak a csokoládé bemutatása vonzza, hanem maga a csokoládékészítés is. Ebbéli igényének kreatív megnyilvánulása egy olyan termék kialakítása mely nem csupán élvezeti értékkel bír, hanem kifejezetten jótékony hatású szervezetünkre.

Már a Tour de Zsokolat ötletének végig vitele sem volt egyszerű feladat, de az általa kitalált vitaminos bonbonok újítójellegű technológiát igénylő kivitelezése, talán annál is nagyobb kihívást jelenthetett, különösen annak tudatában, hogy e tekintetben teljesen úttörőnek számít a csokoládépiacon. A termék bevezetésében, ismertté tételében társa Magyar Kata is segítségére van. A közös vállalkozásuk, a Le Bon Choice Kft. missziója: olyan innovatív csokoládés termékek készítése, amiket az emberek szívesen fogyasztanak, így az egészség természetes és örömteli módon tud beépülni a mindennapjaikba.

Na, de miről is van szó egész pontosan? A termék neve a BerryBon, avagy egy bogyós gyümölcsökkel ízesített (és most jön a lényeg) hozzáadott vitamint tartalmazó bonbon. Alapanyaga a kérget alkotó étcsokoládé jó minőségű, bio illetve fair trade úton és módon előállított termék. Töltelékében erdei pirosbogyós gyümölcsök, illetve datolya levének koncentrátuma található. A bogyósok széles tárházából merítettek a bonbonhoz, így berkenye, szamóca, fekete ribiszke, szeder, fekete bodza és csipkebogyó alkotja a kis képzeletbeli csokoládéba zárt gyümölcskosarat. Mindezt pedig megspékelték még magas beltartalmi értékű kakaóporral és D3 –vitaminnal (kolekalciferrolal). Izgalmasan hangzik, ugye?

Mielőtt azonban rátérnék a bonbon ízvilágára, érdemes pár szót ejteni a megjelenéséről is. A csomagolása egy mozgalmas szín- és hangulatvilágú dobozka, amelyen hintázó lányka egyszerre lehetne szimbóluma a könnyedségnek, a merészségnek és a szabadságnak. A terméket bemutató leíráson elrejtett finom kis utalás az „Unexpected everything”-élményre pedig ezt még inkább nyomatékosítja.

A kis virág formájú kapszlikban elhelyezett 9 db félgömb alakú bonbon szép fényes, mélybarna színű, élesen roppanó kérgű. Belül a töltelék egyenletesen tölti ki a csokoládékérget, jó állagú, olvadó. Illatában a kakaó finom aromái mellett, különösen kettétörve a bonbont, a gyümölcsök savassága, élénksége is megmutatkozik.

Ízében a csokoládé egy pillanatra beköszön tudatunkba, de aztán tovaillan, mert a bogyósok ribiszkés-bodzás, egyszerre savanykás, vegetális, fanyarkás íze gyorsan és határozottan átveszi helyét ízlelőbimbóinkon.

Utóízében kellemesen megjelenik a kakaópor mély aromája és egy leheletnyi fűszeresség, amelyek a vibráló savasság érzetét mintegy lecsillapítják szánkban, lekerekítve az ízélményt, amiben nagyon sokféle íz-zamat képviselteti magát.

A csokoládé egészségre gyakorolt jótékony hatásairól sokféle, részben igaz-részben azért feltételekkel elfogadható mesét zengenek (ti. egyáltalán nem mindegy a készítési technológiája, az összetétele, stb.), egy dolog azonban biztos, hogy a csokoládé nem varázsszer. Ezzel a termékkel a készítők patikai mérlegre teszik mindazt a „tudást”, amely a kakaóból készíthető termékekben rejlik és általa a csokoládéra „ráragasztott bélyeg”, miszerint csodaszer, talán kicsit mégis elérhetővé válik.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Adél! Imádom, ha roppan a csokoládé külseje, egyszerűen isteni! Várható esetleg olyan bejegyzés, amikor összehasonlítasz különböző termékeket és írsz róluk? Pont a napokban találtam egy érdekes videót a kézműves csokikról! Ajánlom Neked és az Olvasóknak! :) https://www.youtube.com/watch?v=s4ePqYQRPw8

    VálaszTörlés
  2. Kedves Natália! Köszönöm a videót, már láttam, valóban jó gondolatok vannak benne. Milyen termékekre gondolsz? Ilyesmi összehasonlításra? http://csokilabor.blogspot.hu/2013/11/mikulaslesen-i.html

    VálaszTörlés
  3. Ezt a videót is kapcsolódik a BerryBon-hoz mert készítőjéről csinálták, vagyis rólam csinálták! Örülök, hogy tetszik :)

    VálaszTörlés