2016. december 29., csütörtök

Lovechock Süsse Kakaonibs-Meersalz

Egy igazán tartalmas csokoládé került ezúttal a Lovechock-elemzéseink reflektorfényébe. A kakaóbabtöretes és mellette tengeri sós, 86 %-os ecuadori étcsokoládé egy igazi nagyágyú, mégsem az a gyorsan telítő, nehézkes csokoládé, amit az előbbi összetevők alapján várnánk tőle. A titka pedig az, hogy tartalmaz még egy kis datolyát is, ami által kicsit „könnyebben emészthetővé” válik a nyers csokoládés tábla. Ezeken túl a már megismert lucuma port és egy kis Bourbon vaníliát is adtak hozzá, hogy igazán sokrétűvé váljon a csokoládé. Amit viszont nem tartalmaz: az a glutén, a tej és a szója. Vegán csoki.

Az egyszerű csomagolás mögött most is egy szépen kidolgozott megjelenésű, középmély barna színű, kissé matt tábla rejlik. A szokásos kis üzenetünk pedig a belső erőnkre való koncentrálásra motiválja a kóstolót.

Illata édeskés-ásványos, faforgácsra, kókuszrostra hajazó. Emellett pedig intenzíven kakaós. Ízében a kesernyésség már eléggé meghatározó, a magas kakaótartalomnak megfelelő, de még nem bántó. Kevésbé olvadékony. Tetszetős azonban az összetevők állagának játéka, a babtöretek aprócska roppanását jól esik hallgatni. Ugyanez a játékosság érződik a kókuszvirág nektár édessége, a csoki kesernyéssége és a sósság között. Felváltva jelentkeznek a szájban.

Hosszú lecsengésű, amelyben a só még inkább kiemeli a kakaó finom jegyeit. Gazdag az íze, de szerencsére nem tömény. Szívesen éreztünk volna még többet magából a kakaóból a közepén, de azért így is igazán karakteres csoki.

Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: EndorFine
70 g/ 1650 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése