2012. október 31., szerda

Moser-Roth Mousse au Chocolat Classic

Aldi márka. Eddig csak egy Moser-Roth termék került fel a blogra, de érdekes, hogy az a legnagyobb érdeklődésre számot tartó csoki az oldalon. Hozzáteszem ár-érték arányban tényleg egész jók az „Aldi-csokik”.

A Mousse au Chocolat Classic „arisztokratikus” név mögött egy 85 %-os étcsokoládé bújik meg, 46 %-os csokoládéhabos töltelékkel.

A csomagolás nagyon jól eltalált (én legalábbis szeretem a fekete-arany kombót), ízléseses. A középen lévő krém sárga négyzet kifejezetten emeli a csomagolás finomságát. A csokoládé mérete és tömege egy családi kiszerelésnek is felfogható. Ami kicsit rontja az összképet, az a belső egyedi csomagolás, mert annak a mintázatán teljesen pixeles a kép.

Kibontva az első táblácskát, szép, a márkanévvel ellátott, csíkos kis téglalapok jelennek meg előttem. A fénye viszont már „nem a régi”, sajnos. A tapintása selymes, helyenként viszont morzsás törmelékek állnak útjába simogató ujjaimnak.  (Ha valaki látna ilyenkor, valószínűleg hibbantnak gondolna, amiért simogatom a csokit…)

Eltöröm. Nem roppan. A törésvonala jó, már amennyire a habról ez elmondható.

Illata kávés és némileg vegetális.

A szájban a kéreg jobban roppan, persze a habtól nem várom, hogy a füleimnek tetsző hangot hallasson. Ízben a kéreg kesernyéje hirtelen megijeszt. Jó-jó, mégiscsak egy 85 %-os csokiról van szó. A töltelék viszont helyreállítja a rémületükben összerezzent ízlelőbimbóim lelkivilágát. Édessége önmagában talán kicsit túlzó is lenne, de kell az a kéreg kompenzálására. Együtt majszolgatva szó szerint simán csúszik a csoki.

A záró akkordok aztán újra felborzolják a kedélyeket a szájpadlásom táján. Lecsengése ugyanis szárító, füstös.

Összességében elmondható, hogy ebben a csokiban az aromák, zamatok nem mutatkoznak túl szövevényesnek. Igazi kakaós ízvilágú, vagyis csokis csoki. Jól olvad, csak halványan savas, kesernyésen édes, közepesen hosszú.

Ha krémesebb lenne és komplexebb, akkor még akár nagyon „sokra is vihetné”. Azért így is el kell ismernem, hogy meglepett.

Minősége: jó (+)

Megvásárolható: Aldi
187,5 g / 500 Ft

2 megjegyzés:

  1. Ez volt a kedvenc csokim, már régóta nem kapható az Aldiban.
    Hol lehet megvásárolni?

    VálaszTörlés
  2. Jó kérdés! Talán az Aldiban tudnak segíteni...

    VálaszTörlés