2012. október 1., hétfő

Pralus Mélissa

A Franciaországban nagy elismertségnek örvendő, Auguste Pralus által alapított csokoládéműhelyt ma fia Francois Pralus irányítja, szintén igen eredményesen. Területszelektált csokoládéik száma a 20-at is eléri, többek között Pápua-Új Guinea, Indonézia, Sao Thomé, Venezuela, Tanzánia, Madagaszkár, Kolumbia és Ecuador is szerepel a termőhelyeik között. Ezek a csokoládék többnyire 75 % vagy a fölötti kakaótartalommal bírnak.

Ez az indonéziai eredetű kakaóbabból készült tábla viszont „csupán” 45 %-os, de, ha belegondolunk, hogy tejcsokoládé, akkor már magasnak mondható ez az arány. Még izgalmasabb az a tény, hogy csak Criollo kakaóbabból készült.

A csomagolás barna-fekete színei és rajta az arany felirat a csokoládé mester nevével fémjelezve, előkelőséget sugároz.

A nemesség köszön vissza a csokoládé megjelenésén is őzbarna színe, fényes felülete, selymes tapintása révén. Egyetlen apró hibát vélek felfedezni rajta néhány légbuborék formájában.

Eltörve a felülete kicsit morzsás maradt. Illata citromfüves, vaníliás. Elmajszolva pár kockát, a szokott módon kitűnően olvad. Ízben vaj, karamell és citrusosság, azon belül talán grépfruit és lime leheletnyi jelenléte érezhető.

Kesernyéssége minimálisan érezhető, cukorérzete kellemes, nem tömény és nem tulzó.

Hosszúsága kicsit elmarad az eddigi „pralus-inktől”, de azért még így is közepesen hosszúnak mondható. Vajasság és pörköletlen napraforgó marad vissza a szájban utána.

Kellemes, sokrétű tejcsokoládé.

Minősége: nagyon jó (+)

Megvásárolható: Csokoládénet
50 g/ 1320 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése