2016. február 11., csütörtök

Dolfin Chocolat noir Pure chocolate

Egyik sorozatból a másikba csöppenek. A Viento után máris itt a belga Dolfin néhány kis táblája. Egy barátomnak köszönhetően néhány Chocolat noir landolt az asztalomon, amelyeket persze sorjában be is mutatok majd. A Dolfint, mint márkát korábbi írásaimban jellemeztem már, így most inkább a csokikra fókuszálok.
Kezdjük mindjárt a legmagasabb kakaótartalmúval! Pure chocolate, vagyis egészen magas a kakaótartalma, azaz 88 %-os. Ez bizony már nehézágyú a javából! Szerencsére azért mégsem söpri el a kóstolóját olyan nagy vehemenciával, mint amire számítottam.

Szép, egyszerű, csupán egy kolibrivel díszített papírcsomagolása van. A tábla színe mély barna, szinte már fekete. Tompán roppan, morzsás és picit ragadós.

Illata virágos, fűrészporos, intenzíven kakaós. Ízében ehhez társul egy kis fűszer, némi vegetalitás és földesség. Egészen gazdag a falat. Csersava intenzív és bizony a sava is. Talán, ha egy árnyalattal kevesebb sav lenne benne, akkor szinte tökéletes lenne az íze. Érzetre még jön a végén egy kis krétásság-porosság. Aztán üresség jellemzi, majd a legvégén még egy pillanatig „újratölt”, hogy aztán egy végső lendülettel búcsút vegyen az ízlelőbimbóinktól.

A korábbi 88-as táblához képest, ennek az állaga nem volt épp tökéletes, azon lehetne javítani. Az íze ugyanúgy sokoldalú, karakteres. Ez a "táblácska" tehát inkább valahol a jó és a nagyon jó határán mozog igazándiból, de a vajszívem...

Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: Második Belga Praliné Kft.
30 g/ ??? (ajándék, így az árát nem tudom)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése