2016. december 2., péntek

Harrer Chocolat Kajszibarackos töltött csokoládé

A soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda ezzel a „Fruit Fantasy” csokoládéjával aranyérmet nyert az International Chocolate Awards 2015-ös világversenyén, töltött tejcsokoládé kategóriában. Ezért is  nagyon kíváncsian nyitottuk ki a csomagolást, amely színének köszönhetően egyébként is elég feltűnő a boltok polcain, de az aszalt kajszibarackok látványa által még inkább csábító.

A csokoládé kéreg szép fényesen hullámzó felszíne az éppen kiöntött csokoládé érzetét kelti, amelybe azonnal bele kell kóstolnunk. Nagyon olvadékony a tábla, érdemes tényleg hűvös helyen tartani, ahogy az a hátoldalán is látható.

Illata intenzíven barackos-fűszeres-vaníliás. A kéreg belsejében egy krémesállagú, a szájban azonnal elolvadó és bizony „fel is oldódó” töltelék található. Rögtön egyértelművé válik a barackpálinka íze, amely eléggé intenzív, de szerencsére nem tolakódó. A kakaótartalom is érvényre jut mellette. Időnként pedig, amikor ráharapunk az aszalványok kellemes gyümölcsaromáival belépő darabkáira, az tovább fokozza a szinte már-már a friss gönci kajszit idéző édeskés, de mégis rendkívül gyümölcsös, picit lekváros, picit savas komplex ízélményt.

Utóíze közepesen hosszan marad meg a szájban, talán ebben a fázisban lehet a legjobban érezni a csokoládéba okosan belecsempészett szerecsendiót, amely hagyja, hogy a barack uralkodjon a pillanaton, de, amikor már azt hinnénk, hogy vége, akkor ez a kis pikantéria még egy utolsó lendülettel újra visszahozza a csoki aromáit a szájba.

Minősége: kiemelkedő

Megvásárolható: EndorFine Csokoládébolt
60 g/ 1690 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése