2012. április 17., kedd

Heidi Gourmette Almonds & Cherry

A bejegyzés címe az is lehetne „Heidi, ami legyőzi a Milkát.” Most, hogy mindenki próbál nekem minőségi csokoládét ajándékba adni, hihetetlen, de sorra kapom a Heidi csokikat. Keresnek valami kulinárisnak tűnő csemegét nekem, s az átlag kiskereskedelmi láncokban ezt találják. Ennek igazán örülök, de ez nem is nekem, inkább a cégnek lehet igazi öröm, hiszen ezek szerint a csomagolásuk kitűnően eladja magát, sőt, az emberek azt látják, hogy relatíve olcsón elegáns csokikhoz lehet jutni.

Valóban, nézzük csak meg ezt a csomagolást! A fehér dobozon lévő cseresznye színének megfelelő szalag, arany csíkokkal és arany márkanévvel, ami kicsit a Lindtre hajaz ugyan, de azért jól jelzi, hogy mindez „szemre(szájra)való”. A képen látható módon, elemzésre már csak a morzsák maradtak nekem (az utolsó két kockát sikerült elmentenem). Csak nem ennyire jó?

Amit a színről meg tudtam állapítani, hogy halvány barna, matt (ez talán a csokit előttem majszolók kezének is köszönhető). Egyenletesen elszórtak a hátsó felületén a karamellizált (mint mindig) mandula (7 %) és az aszalt (vagy, ahogy a csomagoláson olvasható „szárított”) cseresznye darabkák (1 %).

Illata édesen mennyei: karamell, mandula, cseribefőtt. Kézben olvad nagyon a csoki (ami egyébként 30 %-os kakaótartalmú). A szájban nem olvad annyira gyorsan, mintha a gyümölcsök nem engednék szétfolyni. Édes-édes-édes élmény ez a javából. Na, jó azért szerencsére a cseresznye savanyúsága tompítja a csokoládé édességét. Nagyon jó ötlet ez a páros, mármint a cseri és a mandula. Kár, hogy cseri aromával is fel van kicsit „tuningolva”, ezt olvasni, mindig illúzióromboló. Ahogy írok, hagyom, hogy érvényesüljön még a csokoládé a számban. A cseresznye és a pörkölt mandula felváltva próbálja a lecsengést uralni. A csokoládé itt már nem rúg labdába. Ha bűnözni akarunk kicsit, akkor ez egy jó választás.

Minősége: nagyon jó (árérték arányban mindenképp)
Megvásárolható: Spar
100 g/ 730 Ft körül (ez megint ajándék volt)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése