2012. április 1., vasárnap

FG Kézműves Csokoládé Sao Thomé

FG, azaz Flamich-Galli. Utalás ez a csokoládé készítőre Flamich Gáborra és nagyapjára, a cukrászmester Galli Jánosra, aki Nagymaroson hozta létre cukrászdáját 1932-ben. A mai műhelyben leginkább csokoládé-különlegességek készülnek, de, aki egy kis igazi békebeli fagyira vágyik, az is megtalálja itt a neki való finom falatokat. Na, de kanyarodjunk vissza a csokoládéhoz!

Ízléses külső rejti ezt a kiváló termőhelyről származó csokoládét. A területszelekció tárgya az Afrika nyugati partjainál található Szent Tamás-sziget. A 70 %-os kakaótartalomnak megfelelően mély sötétbarna színű, selymes tapintású, fénye tökéletes. Roppanása szinte tökéletes.

Illata a termőhelynek megfelelően dohányos, minerális. A szánkban lassan olvad, kicsit keménynek mondható. Füstössége, ásványossága az ízében is jelen van, de mellette méhviasz, feketés-kékes gyümölcsök (szeder, kökény, aszalt szilva) is érződnek. Összetett, az biztos. Savassága közepes, csersavassága intenzív. Lecsengése is szárító. Kár, ezért, mert egyébként izgalmas ízvilággal bír.

Minőség: jó

72 g/ 1190 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése