2012. április 1., vasárnap

Heidi Dark Cranberry

A Heidi csokikról már az előzőekben sok információt feltűntettem, így ehelyütt most eltekintek a részletes cégismertetőtől, lásd: többi Heidi csoki.

A csomagolás ízléses, elegáns, a piros színnel feltűnővé válik az egyébként a dark sorozatra jellemző sötét színvilág. A csoki tábla kockái ugyanazt a formát és mintát mutatják, mint a többi csokoládé esetében.

Az 50 %-os csokoládé közepesen mély barna színnel csalogatja a kóstolni vágyót. A felülete morzsás és kicsit ragadós. Eltörve halkan roppan, a törésvonal viszont jó, egyenletes.

Illata édeskés, áfonyás (természetesen), virágos, fahéjas, vaníliás, szörpös. Íze édes-savanykás. Édes a cukor miatt, a savasság pedig nem a csokiból, hanem a vörösáfonyából jön (1,5 %-ot tartalmaz és egy kis aromát is). A csoki mintha finomabb lenne, mint az áfonya. Az összhang hiányzik.

Az áfonyadarabkák ropognak a fogaim alatt és ízük hosszan megmarad. Kissé ragad, tapad a csoki a szájpadlásra, de viszonylag jó az olvadékonysága. Édes szájúaknak biztosan ízleni fog.

Minősége: jó

Megvásárolható: Auchan
80 g/ 420 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése