2012. április 6., péntek

Heidi Grand’Or Milk and Almonds

A Heidi márkát rendszeres olvasóimnak már nem kell bemutatni, de, ha mégis, akkor lásd előző csokoládék. A Grand’Or sorozat mandulás tejcsokoládéjához van most szerencsénk. Szó szerint, mert ez a csoki talán az egyik legjobb az eddig kóstolt „heidik” közül.

A csomagolása is gusztusos és vásárlásra ösztönző. A csoki színe közepesen mély, de inkább halványabb barna. A mandulák nem egyenletesen vannak a hátsó részen elosztva, pedig ahogy látni fogjuk fontos, részét képezik a csokinak.

Illatában füstösség, karamell és tej érződik. Aromaként vanília kivonat szerepel csupán a csomagoláson. Szép a törésvonal, de nem roppanva törik (hiszen tejcsokoládé és „csupán” 30 %-os). Ízben, ahol a mandulaszemek előfordulnak ott nagyon dominánsak, talán tört, vagy felezett mandula jobb lett volna, hiszen úgy a csoki is jobban érvényesülne. Egyébként nagyon finom a mandula, kellemesen pörkölt és karamellizált.

A csoki nem olvad gyorsan, de még épp jó az olvadékonysága. Íze tejes-mézes-vanílás. A mandula kifejezetten emeli a csokoládé minőségét, amely nem rossz, csak nem komplex, így tehát az ötlet kitűnő. Ár-érték arányban pedig messze a legjobbak közé sorolható.

Minősége: nagyon jó

Megvásárolható: Ázsia Center
100g / 350 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése